Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.08.16

GRS v štirinajstih (14) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 7.55 je v Turskem žlebu nad Okrešljem v občini Solčava planinec opazil negibnega planinca. Posredovali so reševalci GRS Celje in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala mrtvega planinca v dolino.

Ob 11.18 je na poti na Okrešelj omagal planinec. Gorski reševalci GRS Celje so onemoglemu planincu nudili pomoč pri sestopu v dolino.

Ob 7.56 je v Dom Valentina Staniča, občina Kranjska Gora, prišla tuja planinka s poškodovanim kolenom in ni mogla nadaljevati poti. V dolini so bili v pripravljenosti gorski reševalci GRS Mojstrana, dežurna GRS ekipa z Brnika pa jo je oskrbela in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v Bovec, kjer je bila predana reševalcem.

Ob 10.51 je v Vodnikov dom na Velem polju v občini Bohinj prišla planinka s poškodovanim gležnjem in ni mogla nadaljevati poti. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS na Brniku. Planinko so oskrbeli in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v SB Jesenice.

Ob 12.52 je na pobočju Slemenove Špice, občina Kranjska Gora, omagala planinka. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik so planinko na kraju oskrbeli, nato pa je bila s helikopterjem Slovenske vojske prepeljana v Splošno Bolnico Jesenice.

Ob 14.54 se je pri Koči na Sedmerih jezerih, občina Bohinj, planinec padel in si poškodoval komolec. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanega planinca oskrbeli, nato pa so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Splošno bolnico Jesenice.

Ob 19.15 sta se v steni Cimerjana*, občina Kranjska Gora, zaplezali plezalki. Helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku je z vitlom pobral zaplezani plezalki in ju nepoškodovani prepeljal v dolino. Reševalci GRS Mojstrana so v pripravljenosti čakali v dolini.

Ob 13.06 si je z Ojstrice proti Škarjam, občina Kamnik, tuja planinka med spustom poškodovala gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS z Brnika. Planinko so s helikopterjem Slovenske vojske pobrali na kraju nesreče ter jo prepeljali v Kamniško Bistrico, kjer so jo prevzeli reševalci GRS Kamnik in jo predali ekipi NMP ZD Kamnik.

Ob 14.15 se je v Kamniški Bistrici, občina Kamnik, na spodnji postaji tovorne žičnice poškodovala planinka. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik, ki so poškodovani planinki nudili prvo pomoč in jo odpeljali v ZD Kamnik.

Ob 9.15 je na poti na Rombon iz smeri Kluž v občini Bovec pohodnik doživel srčni infarkt. Posredovali so reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki je občana s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v jeseniško bolnišnico in kasneje v UKC Ljubljana.

Ob 9.48 je na poti od Lepene proti Krnskim jezerom, občina Bovec, planincu postalo slabo. Gorski reševalci iz Bovca so obolelega planinca prenesli do koče v Lepeni, kjer so ga prevzeli reševalci iz ZD Tolmin in ga prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Ob 16.02 sta se v Loški steni v občini Bovec poškodovala dva planinca. Posredovali so reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Braniku, ki je z helikopterjem Slovenske vojske prepeljala poškodovana planinca v jeseniško bolnišnico.

Ob 13.28 je na pobočju Kobale v občini Tolmin zasilno pristal z rezervnim padalom poljski jadralni padalec in obvisel na drevesu. Z drevesa je sam sestopil. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so pobrali padalo z drevesa in nudili pomoč poljskemu padalcu pri vzponu na Kobalo.

Ob 13.45 je na območju naselja Zadlaz–Čadrg v občini Tolmin na težko dostopnem, strmem terenu zasilno pristal jadralni padalec. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so z vrvno tehniko rešili nepoškodovanega slovaškega padalca in ga pospremili v dolino.


* Ob 19.15 sta se v steni Cimerjana, > ... v Zimmer–Jahnovi (Kratko Nemški) smeri v Smeri ...


Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, ponekod po nižinah bo jutro megleno. Dan bo dokaj sončen, a popoldne se bodo v severnih krajih pričele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile nad večji del Slovenije. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Ponoči bo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, sprva tudi nevihte.
V torek bo zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.
V sredo in v četrtek bo pretežno jasno, nekaj več spremenljive oblačnosti bo v hribovitem svetu.

27.08.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije