Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.06.16

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 8.01 se je pri sestopu iz Triglava proti domu Planika, občina Bohinj, poškodovala planinka. Reševalci Postaje GRS Bohinj, reševalec GRS Bovec ter dežurna ekipa za reševanje v gorah so poškodovano planinko na kraju oskrbeli, nato pa je bila s helikopterjem Slovenske vojske prepeljana v SB Jesenice.

Ob 11.55 sta se v Žrelu, občina Jezersko, zaplezali dve planinki. Gorski reševalci GRS Jezersko so s pomočjo vrvne tehnike rešili obe planinki iz stene. Obe sta nepoškodovani.

Ob 14.13 je na Lovski poti proti Koči na Ledinah, občina Jezersko, planinka zdrsnila in se poškodovala. Gorski reševalci Postaje GRS Jezersko in dežurna ekipa za reševanje v gorah je poškodovanko oskrbela, nato pa je bila s helikopterjem Slovenske vojske prepeljana v SB Jesenice.

Ob 16.15 je na relaciji Ljubelj–Zelenica v občini Tržič zdrsnila planinka in si poškodovala gleženj. Gorski reševalci GRS Tržič so planinko oskrbeli, imobilizirali in prenesli do Ljubelja kjer so jo predali reševalcem NMP Tržič.

Ob 10.28 je na Partizanski poti na Šmarno goro, občina Ljubljana, zdrsnil planinec in si poškodoval nogo. Posredovali so gorski reševalci GRS Ljubljana, ki so poškodovanega oskrbeli, imobilizirali in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP RP UKC Ljubljana so poškodovanega prevzeli v nadaljnjo oskrbo in ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.43 je bila na območju planine Dedno polje–Planina in Laz–Stara Fužina, občina Bohinj, sprožena iskalna akcija za pogrešanim mlajšim moškim. V akciji iskanja so gorski reševalci GRS Bohinj moškega našli na območju planine Laz, kjer bo prevedril in prenočil.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva delno jasno, ponekod tudi megleno, čez dan pa spremenljivo oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte. Krajevne padavine s posameznimi nevihtami se bodo ponekod lahko nadaljevale v noč na ponedeljek.
V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Hladneje bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Zvečer se bo pričelo jasniti.
V torek zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme.
Sončno bo tudi v sredo. Spet bo nekoliko topleje.

26.06.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije