Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Fotografska delavnica

Triglavski narodni park: ... - pomladno v Trenti bo vodil Aleš Zdešar 25. in 26. maja

Belarjevi dnevi so naravoslovni in izobraževalni dnevi, ki vsako leto potekajo na Soški poti v Trenti.

Letos bomo dogodek, ki je sicer namenjen otrokom, popestrili z izvedbo fotografske delavnice. Soška pot je ena najbolj fotogeničnih poti v Trenti, konec maja je pomlad v polnem razmahu, dnevi so topli, spremljala nas bo smaragdna Soča in njeni pritoki, slapovi, neokrnjeni gozdovi, izjemna kulturna krajina in kulisa Julijskih Alp. Fotografskih motivov ne bo manjkalo.

Vodenje fotodelavnice: Aleš Zdešar
Datum: 25.-26.5.2016 (začetek delavnice v sredo ob 7.30, zaključek v četrtek ob 17. uri)

Zborno mesto: informacijsko središče Triglavska roža na Bledu (ob 7.30) ali Koča pri izviru Soče (ob 9.30)
Brezplačno vodenje in organizacija fotodelavnice
Nočitev je organizirana v okviru kapacitet Triglavskega narodnega parka, cena nočitve je 20€.
Stroške prehrane nosi vsak udeleženec sam (v Trenti je trgovina in gostilna)

Potrebna oprema: fotoaparat in dodatna oprema (polnilec baterij, objektivi, filtri, …), stativ, planinska obutev, topla oblačila, prenosni računalnik (glede na zmožnost)

  ...05.2016

Podrobnejši program
Sreda, 25. 5.: Zbor udeležencev ob 7.30 uri pred Informacijskim središčem Triglavska roža na Bledu ali ob 9.30 uri pri Koči pri izviru Soče. Vožnja prek Vršiča v Trento. Na poti se bomo ustavili na najbolj razglednih in fotografsko primernih mestih za zgodnje jutranje fotografiranje gora okrog Vršiča (Pod Prisankom, Ajdovska deklica, Erjavčeva koča s Škrlatico, Zadnja Trenta, razgledišče Šupca). Od koče pri izviru Soče se bomo najprej sprehodili do Zapotoških slapov (cca. 45 min hoje) v dolino Zapouden. Po povratku se bomo glede na razpoložljiv čas do kosila ustavili še ob kakšni znamenitosti v zgornjem delu Soške poti (Soča, Turarjeva domačija, Mlinarica). Po kosilu se bomo odpravili na razgledišče Lemovje. Pozno popoldne oz. zvečer bo v večnamenski dvorani predavanje o shranjevanju, arhiviranju in predvsem obdelavi fotografij.
Četrtek, 26. 5.: Zgodaj zjutraj bomo peš odšli do reke Soče, ki med balvani v skokih teče prek ledeniške morene povsem v bližini Loga v Trenti. Tu se bomo posvetili dolgim časom in načinu fotografiranja tekočih voda. Sledi zajtrk. Po zajtrku se bomo po predhodnem dogovoru in željah podali v dolino Zadnjice, Lepeno ali Vrsnik. Dopoldne bo torej namenjeno fotografiji vode in vodnih teles in deloma kulturne krajine. Po kosilu bomo pregledali fotografije in jih na kratko pokomentirali. Sledi zaključek in vožnja nazaj čez Vršič na Bled.

Opomba:Program je okviren in ga bo možno glede na vremenske razmere, svetlobne pogoje in želje celotne skupine tudi prilagajati ali spreminjati.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije