Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se: 28.04.16

 Slovenske Novice: Rekreacija ta teden ...

Praznujte svetovni dan plesa
Kot vse zmerno obremenjujoče in trajajoče rekreativne dejavnosti, seveda tudi ples po svoje pripomore k zmanjševanju stresa in izboljšanju telesne kondicije ter duševnega zdravja. Pa še primeren je za vse, saj starost za plesalce ni ovira. 29. april velja za dan plesa in vsaj ta petek poskrbite za nekaj plesnih korakov, ob primernem ritmu. Sami ali v paru. Na ulicah in trgih vam bodo pomagali ali se vam celo pridružili tudi drugi. V želji, da bi na ta dan zaplesalo čim več ljudi, si je Plesna zveza Slovenije zamislila natečaj, na katerem bodo zbirali vaše lastne posnetke plesnih nastopov, izvedenih tistega dne. Informacije: www.plesna-zveza.si, www.facebook.com/PZS.sekcija.MTP.

Skozi Zalo
Sobotni spomladanski pohod nad Poljansko dolino vas popelje v zgodbo, ki jo je zapisal pisatelj Ivan Tavčar. Po branju vseh štirih pripovedi se zazdi, da je ljubezen vsem v pogubo, tako ljudem, kot živalim. A, res se ljubezen mladega dekleta in duhovnika nesrečno konča tudi v igranih prizorih, ki jih igralci pripravljajo na več mestih po poti. A tako je življenje. Poleg presunljive zgodbe vas na poti pričakajo krasni razgledi, naravne in zgodovinske znamenitosti, čarobnost gozda in hrana izpod rok domačih gospodinj. Izhodiščna točka bo ob 9. uri na kmetiji pr' Bukovc na Žirovskem Vrhu, hojo po enajst kilometrov dolgi krožni poti pa boste zmogli v treh do štirih urah. Telesno slabše pripravljeni si boste pot lahko skrajšali. Pot sicer ni zahtevna in je primerna tudi za družine s šolarji. Informacije: 031 693 731, www.tdzirovskivrh.si.

Pohod k slapu Savica
Doživetja prekrasne narave, dobre družbe in občutka sladke utrujenosti se boste v soboto veselili tudi na pohodu na konec Bohinja. Cilj bo obisk tretje najbolj obiskane zanimivosti pri nas, ki vam pričara nekaj romantike, če ne zaradi drugega, pa zaradi Prešernove pesnitve Krst pri Savici. Na voljo boste imeli dve startni mesti: ob 9. uri izpred Turističnega društva na Ribčevem Lazu, ob 10. uri pa izpred picerije Don Andro na Ukancu. Prehoditi boste morali deset in pol ali štiri kilometre, za vrnitev moči pa vas bodo na koncu pogostili. Informacije: 04 574 60 10, www.bohinj-info.com.

Po Moravški planinski poti
Na predvečer prvega maja bodo potekala še številni pohodi na kresovanja, do tja pa bodo večinoma vodili vodeni ali nevodeni pohodi (poglejte si jih na www.rekreacija.si). A priložnosti za pohode bo obilo tudi na prvi majski dan. Že ob 4. uri zjutraj se lahko pojavite na startu vztrajnostnega enodnevnega izleta z vsemi klanci, spusti ter obema ovinkoma (levem in desnem) okoli Moravč. Pot, ki jo boste začeli s parkirišča za avtobusno postajo v Moravčah, je dolga petinštirideset kilometrov, za okrepčila pa bodo poskrbeli na gradu Tuštanj, pri Luk, na Tlačnici pri Tič, na Limbarski gori, Kandršah… In tudi na cilju. Če ne boste šli peš, se po poti odpeljite z gorskim oziroma turnim kolesom. Informacije: 041 624 727, www.pdm.si.

Pot ob žici
Med 5. in 7. majem bo v Ljubljani potekal že 60. pohod Pot ob žici, ki je nedvomno naša največja in najbolj množična rekreativna prireditev. Letos v treh dneh pričakujejo kar 35.000 udeležencev, od najmlajših, šolarjev ter srednješolcev, ki se bodo na pohode po zelenem prstanu okoli mesta odpravili 5. in 6. maja, do pohodnikov in tekačev vseh starosti, ki jih bo na poteh in cestah polno 7. maja. Za tekače so z brezplačnimi prijavami že zaključili, na prav tako brezplačne pohode pa se boste prijavili na izbranem izhodiščnem mestu. Obletnici prireditve se organizatorji poklanjajo tudi s tremi razstavami, ki vsaka na svoj način predstavljajo zgodovino pohoda po poti, kjer je med drugo svetovno vojno stala bodeča žica: na Krakovskem nasipu, v Mestnem muzeju Ljubljana in v Galeriji Kresija. www.pohod.si.

  25.04.2016

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije