Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Poziv

za planinske koče k oddaji prijav za pridobitev znaka kolesarskega hotela oz. nastanitvenega obrata

Planinska zveza Slovenije je pristopila k specializaciji STO in GIZ Pohodništvo in kolesarjenje z namenom vključitve zainteresiranih planinskih koč za pridobitev znaka kolesarskega nastanitvenega obrata.

Slovenska turistična organizacija in Gospodarsko interesno združenje (GIZ) pohodništvo in kolesarjenje že nekaj let vodi projekt oz. specializacijo za kolesarske hotele oz. druge nastanitvene obrate. V okviru te specializacije objekti, ki imajo urejeno ponudbo (tudi) za kolesarje, pridobijo znak kolesarskega hotela oziroma drugega nastanitvenega obrata.

Planinska zveza Slovenije je pristopila k omenjeni specializaciji z namenom vključitve zainteresiranih planinskih koč. Takšno specializacijo podpira tako Komisija za turno kolesarstvo kot Gospodarska komisija. Za planinske koče predstavlja specializacija razširitev ponudbe in promocijskih kanalov, a hkrati obveza o kakovostni ponudbi, namenjeni kolesarjem.

GIZ pohodništvo in kolesarjenje je objavilo poziv k oddaji prijav za pridobitev znaka kolesarskega hotela oz. drugega nastanitvenega objekta.
Z GIZ pohodništvo in kolesarjenje je bil sprejet dogovor, da lahko k specializaciji pristopijo tudi objekti s statusom planinske koče.

Sestavni del poziva so kolesarski trženjski standardi, ki pomenijo kriterije za prejem znaka oz. samo stopnjo standardov. Za planinske koče se pričakuje, da bodo za prejem znaka morali zadoščati kriterijem 1. stopnje, v kolikor ima koča urejeno razširjeno ponudbo, pa lahko kandidira tudi za višjo stopnjo. Preko samoocenitvenega testa se lahko vsak objekt preveri, katere kriterije že izpolnjuje oz. jih je zmožen urediti za prejem znaka.

PRIJAVA
Prijavo (v zavihku »PODATKI«) skupaj s prilogami pošljite do 13. 5. 2016 na naslov GK Planinska zveza Slovenije, Dvorakova 9, 1000 Ljubljana.
Priloge so: Samoocenitveni test in opis kolesarskih poti v okolici, lahko pa tudi prospekt koče oz. druga gradiva, povezana s kolesarjenjem, ki jih ponujate za svoje goste.

PLAČILO
Za prijavo k pridobitvi znaka je potrebno GIZ-u Pohodništvo in kolesarjenje plačati 150 EUR (z DDV) v roku 30 dni po izstavitvi računa s strani GIZ-a. Stroške predstavnika PZS pri ocenjevanjih bo pokrila PZS.

POTEK OCENJEVANJA
Razlika za tiste, ki boste prijavljali planinske koče, je glede na napisano v pozivu GIZ, da bo ocenjevanje za prijavljene planinske koče potekalo v prvi polovici junija 2016. Na ocenjevanju bo prisoten en predstavnik ocenjevalne komisije in en predstavnik PZS.

Za morebitna vprašanja se lahko obrnete na strokovnega sodelavca GK PZS dusan.prasnikar@pzs.si, 01 434 56 83 ali GIZ Pohodništvo in kolesarjenje info@hiking.si, 041 64 65 66.

 25.04.2016 
Poziv za planinske koče k oddaji prijav za pridobitev znaka kolesarskega hotela oz. nastanitvenega obrata 

XLS Prijava (kB)

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije