Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jezersko in Hajnževo sedlo

Primož Blaha:  Tudi drugi dve tretjini velikonočnega vikenda na smučeh. Spet je bil


... na obisku Andrej in v nedeljo smo šli skupaj z Nino na Jezersko. Prvotni načrt je bil sicer drugje, a smo se med vožnjo premislili in zavili proti soncu. Ta odločitev je bila gotovo dobra, na Jezerskem je bila prava idila!
Žal pa tura ni šla tako kot bi želeli; preprosto povedano je vodnik malo zabluzil.

Pred kakšnim letom sem zvedel za skriti prehod na Ledine skozi Mišnico in zdelo se mi je, da bi ga moral najti tudi na pamet (tisti opis izpred enega leta je malo zbledel, karta Bohinja pa mi tudi ni prav nič koristila). No, pozabil sem upoštevati moj smisel za orientacijo (oziroma pomanjkanje le-tega). Malo so nas zavedle tudi smučine, a na koncu smo morali obrniti, nagrajeni smo bili s precej neudobno smuko po sicer lepi, a še pomrznjeni grapi. Kljub vabljivim razmeram zgoraj in še vedno dovolj zgodnji uri potem ni bilo volje za ponoven vzpon in smo se rajši v dolini nastavljali soncu in se naužili razgledov. Pa tudi potice, domov pač ne bomo nesli!

Danes sem imel dober namen biti deloven, a me je zvečer Michał sumljivo hitro premamil za eno kratko dopoldansko. Saj lahko tudi po kosilu še kaj naredim, pred tem pa smo šli, skupaj z Ano, na manj obljudeno alternativo nad Ljubeljem. Vreme sploh ni bilo tako slabo, z izjemo vetra na sedlu je bilo prav luštno dopoldne. Zaradi zgodnje ure je bilo trdo, a ne pomrznjeno. Le spodaj po razriti cesti je bilo bolj zoprno, snega pa zmanjka pri potoku na koncu klanca, še dovolj blizu avta, da se splača.

 28.03.2016 
Jezersko 27.3. in Hajnževo sedlo 28.3.2016

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije