Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ustanovna seja sveta

TNP in potrditev programa dela za leto 2016

Na ustanovni seji se je dne 24. februarja 2016 sestal svet javnega zavoda Triglavski narodni park v novi sestavi, ki mu v mandatu 2016-2019 predseduje Bojan Dejak z Ministrstva za okolje in prostor.
V svetu parka so štirje predstavniki ustanovitelja, devet predstavnikov parkovnih lokalnih skupnosti občin Bled, Bovec, Gorje, Jesenice, Kobarid, Kranjska Gora in Tolmin, šest predstavnikov zainteresirane javnosti in sicer Lovske zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije, strokovne javnosti, zainteresiranih nevladnih organizacij in dva predstavnika lastnikov kmetijskih in gozdnih zemljišč v narodnem parku ter predstavnik delavcev.
Člani sveta so na ustanovni seji za namestnika predsednika sveta izvolili dr. Tomaža Kralja iz parkovne lokalne skupnosti Bohinj.

Kot osrednjo vsebinsko točko dnevnega reda je svet obravnaval in potrdil Program dela in finančni načrt javnega zavoda TNP za leto 2016. Načrtovane letne aktivnosti v programu so opredeljene v sklope petih upravljavskih področij: ohranjanje narave, vključno z izvajanjem neposrednega nadzora v naravi in upravljanjem z divjadjo v narodnem parku, ohranjanje kulturne dediščine, ohranjanje poseljenosti in trajnostni razvoj, obiskovanje in doživljanje ter pravno administrativne naloge.

Med prioritetnimi cilji programa dela TNP v letu 2016 so med drugim sodelovanje pri postopku sprejemanja uredbe načrta upravljanja TNP na Vladi RS, upravljanje območij Natura 2000 v narodnem parku, izvajanje upravljavskih ukrepov za najbolj ogrožene vrste in habitatne tipe, nadaljevanje spremljanja stanja nepremične kulturne dediščine, interno usposabljanje nadzorne, informacijske in vodniške službe, aktivno delovanje na področju svetovanj, projektno delo, tesnejše povezovanje z upravljanjem Biosfernega območja Julijske Alpe, mednarodno sodelovanje, izvajanje vsebin letnega načrta za Lovišča s posebnim namenom Triglav, sodelovanje in povezovanje z deležniki Biosfernega območja Julijske Alpe na področju razvoja trajnostnega turizma in vsebinska nadgradnja informacijskih mest. Sredstva proračuna za izvajanje nalog javne službe v letu 2016 znašajo 1.522.136 EUR.

  25.02.2016

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije