Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

FOTO: Čudež v Postojnski jami se je ponovil

vecer.com: Človeška ribica v akvariju v Koncertni dvorani izlegla jajčece

Eden izmed vodnikov v Postojnski jami je minulo soboto opazil, da je na steklo akvarija v Koncertni dvorani pritrjeno jajčece človeške ribice. Ob jajčecu je bila tudi breja samica, ki ga je čuvala.

Biologa, zaposlena pri Postojnski jami, sta po ogledu stanja opazila, da ima breja samička samo eno jajčece, ki ga intenzivno brani. Opazovala sta namreč, kako se je jajčecu približal eden izmed ostalih osebkov, breja samička pa je silovito odreagirala in vsiljivca prepodila tako, da ga je ugriznila v bok.

Biologa sta ocenila, da v obstoječem stanju breja človeška ribica ne bi imela miru oziroma bi bilo jajčece ogroženo, zato sta se odločila iz akvarija umakniti vseh šest ostalih osebkov. Pri tem sta pazila, da sta čim manj vznemirjala brejo samičko.

 
 
Fotografije:
Iztok Medja

Kot so sporočili iz Postojnske jame, bo sedaj treba počakati, ali bo breja samička izlegla še več jajčec, saj to običajno počne več dni. Lahko pa se zgodi, da bo samička preostala jajčeca, ki jih še ni izlegla preprosto reabsorbirala in na ta način privarčevala energijo za naslednje razmnoževanje, še pojasnjujejo.

Očitno pa so razmere v akvariju za ribice res zelo ugodne, saj se nam je "čudež" iz leta 2013 ponovil, so zapisali odgovorni, ki se že veselijo naraščaja. (spletno uredništvo)
 

Vecer.si 02.02.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27642

Informacije

Informacije