Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 28.01.16

ŠZL - Žiga Černe: Nekaj poučnih pohodov v ponudbi .

S cvičkom med vinogradi
Hoja je vsestranska gibalna dejavnost, ki nam ob primernem ritmu omogoča tudi izboljšanje kondicije in zmanjšanje stresa. Na dan priporočajo vsaj desettisoč korakov, kar v razdalji pomeni približno šest kilometrov. Pohodno pa lahko lagodno spoznavamo tudi izbrano okolico in tudi to boste počeli na zadnjo januarsko soboto po gozdnih, makadamskih ter asfaltnih poteh vinskih goric Grčevja in Trške gore. Odhod bo ob devetih dopoldne izpred gasilskega doma na Otočcu, pripravite pa se na nezahtevnih petnajst kilometrov. Ob poti bodo postavili številne postojanke, kjer se boste okrepčali z domačimi dobrotami, dobrim cvičkom in toplimi napitki. Na zaključku pa dobite še toplo malico, pesem in ples. Informacije: 041 929 644, www.otocec.si.

Od kala do kala ob dnevu varstva mokrišč
To nedeljo boste korake lahko šteli tudi na obisku enega izmed tritisočpetsto mokrišč, kolikor jih beležimo pri nas. Med najbolj prepoznavne sodijo Cerkniško jezero, Ljubljansko barje, Sečoveljske soline, Škocjanski zatok, Škocjanske jame in tudi lokve oziroma kali na Krasu. Še obstoječi kali so danes edina tamkajšnja površinska mokrišča. Obisk osemnajstih kalov v okolici vasi Pliskovica boste začeli ob desetih dopoldne pri mladinskem hotelu, v okoli treh urah pa boste prehodili okoli sedem kilometrov. Za okrepčila bo poskrbljeno. Informacije: 041 519 253, www.pliskovica.si.

Pohod ob Muri ob svetovnem dnevu mokrišč
Tudi porečje reke Mure sodi med naša večja in pomembna mokrišča. Pravzaprav je reka Mura še zadnja večja reka na Slovenskem, pri kateri je še delno ohranjena njena narava: mrtvice, prodišča, poplavni gozdovi… Košček tamkajšnje narave si oglejte na nedeljskem pohodu, ki se bo začel na njenem vtoku v Slovenijo – v Cmureku (nemško mu rečejo Mureck). Start bo ob pol enajstih dopoldne pri tamkajšnjem plavajočem mlinu, do gradu Cmurek na Tratah pa boste hodili dvanajst kilometrov daleč. Na cilju obljubljajo toplo malico in pijačo. Informacije: 031 238 877, www.razkrizje.si.

Pohod na Lašček
V zakraseli okolici najvišjega vrha Banjške planote se je bilo menda nekoč lesketalo jezero, danes pa tam ni večjih tekočih voda, z izjemo nekaj izvirov in manjših ponikalnic. Zadnjega januarja se ob njih po razgled odpravite visoko nad dolino reke Soče in dolino reke Idrijce. Zbor za voden nedeljski pohod bo na kanalski tržnici ob 8.30, izhodiščna točka pa bo v Cvetrežu. Triurna pot je primerna za vsakogar, tudi za tiste, ki se kmalu zadihajo. Za okrepčilo bo poskrbljeno. Informacije: 031 697 642, pd-kanal.nvoplanota.si.

Zimski vzpon na Gornje Poljane
Najvišje ležeči kraj južne Slovenije nima več stalnih prebivalcev, imajo pa Gornje Poljane zato ohranjeno etnološko in kulturno dediščino, ki si jo boste ogledali na nedeljskem pohodu iz Loške doline. Zbirno mesto bo ob 9. uri pri cerkvi v vasi Viševek (od tam bo pohod voden, lahko pa startate tudi samostojno iz Babnega Polja ali Jermendola), cilj pa bo na izletniški kmetiji Pri Juretu, kjer vas bo po dve in pol ure manj zahtevne hoje in 470 metrov višinske razlike, čakalo okrepčilo. Informacije: 041 810 596, www.loskadolina.info.

 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije