Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Poleg alpinistov vabijo tudi planince

Večer, Maribor: V Mariboru in širše v Podravju se tisti, ki jih mika alpinizem, slej ko prej srečajo z Akademskim planinskim društvom (APD) Kozjak Maribor

Njegova osnovna dejavnost je šolanje, izobraževanje in druženje ljudi, ki imajo željo in voljo po alpinističnem udejstvovanju. V društvu se vzgajajo in izobražujejo tako rekreativni kot vrhunski alpinisti, v mladinskem odseku pa navdušenje nad obiskovanjem gora spodbujajo pri najmlajših. Aktiven je tudi odsek športnega plezanja, okrepiti pa so se odločili še planinsko dejavnost in v zadnjem času vse bolj razširjeno turno kolesarjenje, zato v svoje vrste vabijo nove člane.
Program za prihodnje leto je okvirno že sestavljen, poleh pohodov in taborov po domačih in tujih hribih in gorah napovedujejo zanimive kolesarske ture po sredogorju in visokogorju, izvedli pa bodo tudi izobraževanja o varnem gibanju v gorah. Tako bo januarja tečaj varnega gibanja v gorah v zimskih razmerah, maja tečaj tečaj varnega gibanja v letnih razmerah, aprila pa tečaj varnega gibanja po zavarovanih plezalnih poteh. Ob tem bodo organizirali nekaj druženj s projekcijami in predavanji, na katerih bodo širši javnosti predstavili zanimiva področja in dejavnosti (Dolomite, turno smučanje, gibanje v gorah pozimi, skrite kotičke slovenskih gora in podobno).
Z novim članstvom želijo okrepiti društvene aktivnosti in spodbujati druženje ljudi, ki najdejo užitek in sprostitev v miru in lepoti gorskega sveta. Informacije so na voljo na spletni strani društva www.kozjak.org ali ob četrtkovih druženjih v društvenih prostorih APD Kozjak, ki se začenjajo ob 19. uri (tv)

Vecer.si 30.12.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27535

Informacije

Informacije