Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sela nad Podmelcem

Sonce nas ogreje že v pobočju pod razgledno vasico, ki se sonči na vzhodnem pobočju Jalovnika in južno pod RodicoJanez Pikon: Najprej vožnja z jutranjim vlakom skozi Bohinjski predor po Baški grapi do postaje Podmelec in navkreber ob razglednih travnikih do vasice Sela nad Podmelcem.

Sela nad Podmelcem

Hladno jutro nas spremlja med vzponom v severno pobočje mimo slikovitih domačij vasice Borovnice, sonce nas ogreje že v pobočju pod razgledno vasico, ki se sonči na vzhodnem pobočju Jalovnika in južno pod Rodico. Najprej vožnja z jutranjim vlakom skozi Bohinjski predor po Baški grapi do postaje Podmelec in navkreber ob razglednih travnikih do vasice Sela nad Podmelcem. Popoldansko vračanje v dolino nas pogled spodbudi z občutkom zadovoljstva in željo po obisku gora, ki se s pogledom predstavljajo na panoramski paleti okrog razgledne vasice nad Baško grapo. Dosežemo vasico Sela nad Podmelcem in obiščemo znance pred novoletnimi prazniki.

Hladno jutro nas spremlja med vzponom v severno pobočje mimo slikovitih domačij vasice BorovnicePogledi sežejo daleč po Primorski in severno na dolgi greben gora, ki ločujejo Primorsko od GorenjskeSonce nas ogreje že v pobočju pod razgledno vasico, ki se sonči na vzhodnem pobočju Jalovnika in južno pod RodicoPogledi sežejo daleč po Primorski in severno na dolgi greben gora, ki ločujejo Primorsko od GorenjskeSonce nas ogreje že v pobočju pod razgledno vasico, ki se sonči na vzhodnem pobočju Jalovnika in južno pod RodicoSonce nas ogreje že v pobočju pod razgledno vasico, ki se sonči na vzhodnem pobočju Jalovnika in južno pod Rodico

Po srečanju in prijetnem druženju se povzpnem še na razgledni vrh Tlaka, ki se dviguje jugovzhodno nad vasico. Razgleden vrh je dokaj lahko dostopen in postreže s pogledi, ki sežejo daleč po Primorski in severno na dolgi greben gora, ki ločujejo Primorsko od Gorenjske.

Hladno jutro nas spremlja med vzponom v severno pobočje mimo slikovitih domačij vasice BorovniceRazgleden vrh je dokaj lahko dostopen in postreže s lepimi poglediPopoldansko vračanje v dolino nas pogled spodbudi z občutkom zadovoljstva in željo po obisku goraSonce nas ogreje že v pobočju pod razgledno vasico, ki se sonči na vzhodnem pobočju Jalovnika in južno pod RodicoPopoldansko vračanje v dolino nas pogled spodbudi z občutkom zadovoljstva in željo po obisku goraNajprej vožnja z jutranjim vlakom skozi Bohinjski predor po Baški grapi do postaje Podmelec in navkreber ob razglednih travnikih do vasice Sela nad Podmelcem

Popoldansko vračanje v dolino nas pogled spodbudi z občutkom zadovoljstva in željo po obisku gora, ki se s pogledom predstavljajo na panoramski paleti okrog razgledne vasice nad Baško grapo.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Sela nad Podmelcem

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije