Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

6. vaja AŠ

AO Idrija: V nedeljo, 20. decembra, smo se tečajniki zbrali v plezališču Vipava.

Ob kavi smo se razdelili v naveze, ter se odpravili do vstopa v sektor Steber.
Namen vaje je bil plezanje v smereh z več raztežaji, ter vse pridobljeno znanje preizkusiti tudi v vertikali. Nekateri še povsem začetniki in drugi že bolj izkušeni smo vztrajno kljubovali steni in iskali oprimke v smereh Skriti raz, Raz stebra, Steber, Ciklamen ...

Medtem, ko smo v smereh pod budnim očesom mentorja Borisa in Mihe izvajali pravilno varovanje, manevre na sidriščih, varovanje drugega v navezi, so se drugi v sosednji smeri že spuščali ob vrvi in tako vadili še "abzail".
Kar nekaj pozornosti smo namenili tudi komunikaciji med plezalci, predvsem pa pazili na padajoče kamenje, ki smo ga prožili s poličk pri spustih.

Da je bila kontrola popolna, se je občasno mimo nas spustil še kakšen jadralni padalec, saj je sončen dan privabil različne športne navdušence. Tudi mi smo vztrajali, ter se zadnjič povzpeli na vrh Stebra prav ob sončnem zahodu. Še sestop do parkirišča, kjer so nekateri bolj hitri že čakali in premlevali dnevne izkušnje.

Dobro smo izkoristili lep dan pred pričetkom koledarske zime, pridobili še nekaj znanja, prav gotovo pa mi je godilo v fantovski družbi Roka, Nejca, Klemna, Sebastjana, Blaža, Martina, Miha in Borisa.

  22.12.2015
Alpinistična šola - 6.skupna vaja - Mateja 22.12.2015 - 18:11

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije