Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Našli mrtvega

Delo: ... slovenskega planinca na območju Montaža 24ur / Primorski dnevnik

V Julijskih Alpah na italijanski strani naj bi po poročanju 24ur.com že našli truplo mlajšega slovenskega planinca.

Trbiž - V Julijskih Alpah na italijanski strani meje so iskali slovenskega planinca, ki se je odpravil na goro Montaž oz. Špik nad Policami. Pogrešali so ga od ponedeljka, njegovo iskanje, pri katerem je sodeloval tudi helikopter, pa sta oteževala slabo vreme in megla, je poročal tržaški Il Piccolo.

Po poročanju 24ur.com pa naj bi medtem ponoči že našli truplo mlajšega moškega, ki pa ni bil profesionalni alpinist.

Montaž je 2753 metrov visok vrh v zahodni skupini Julijskih Alp. Pristno slovensko ime te visoke gore je Špik nad Policami, v rabi pa je tudi ime Poliški Špik. Za Triglavom je drugi najvišji vrh Julijskih Alp.


Primorski dnevnik, 27.10.15 15:07
Montaž zahteval življenje slovenskega planinca

Slovenski planinec, ki so ga od ponedeljka iskali na italijanski strani Julijskih Alp, je mrtev. 38-letni Tomaž Štupar iz Kranjske Gore, ki ni bil profesionalni alpinist, a je bil vsekakor zelo izkušen (pravkar se je bil vrnil z argentinske Aconcague), je bil namenjen na drugi najvišji vrh v Julijcih Montaž. Pogrešali so ga od ponedeljka, iskanje, v katerem sta sodelovala tudi dva helikopterja, sta oteževala slabo vreme in megla. Truplo mladega planinca naj bi našli ponoči. Kljub temu, da je bil dobro opremljen, mu je spodrsnilo na ledu. Drsel je kakih 200 metrov, nato pa padel v 100 metrov globoko brezno in bil takoj mrtev. Stupar zapušča ženo in tri otroke, stare dvanajst, osem in tri leta. Montaž je 2753 metrov visok vrh v zahodni skupini Julijskih Alp. Pristno slovensko ime te visoke gore je Špik nad Policami, v rabi pa je tudi ime Poliški Špik. Za Triglavom je drugi najvišji vrh Julijskih Alp.

  27.10.2015 13:36
Na območju Montaža našli mrtvega slovenskega planinca


27.10.2015 13:11
V italijanskih gorah umrl slovenski alpinist
V italijanskih gorah je od ponedeljka potekala obsežna iskalna akcija. Svojci so namreč pogrešali slovenskega alpinista, ki je bil namenjen na drugo najvišjo goro v Julijskih Alpah. Po nekaj urah iskanja so planinca našli mrtvega.
Svojci so italijansko policijo včeraj obvestili, da pogrešajo slovenskega alpinista, ki je bil na poti na goro Montaž v italijanskih Alpah. Takoj je stekla iskalna reševalna akcija, območje so preiskovali tudi s helikopterjem.
Ponoči naj bi našli njegovo truplo, je za 24ur.com potrdil Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije. Šlo naj bi za mlajšega moškega, ki ni bil profesionalni alpinist.
Montaž je 2753 m visoka gora v zahodnih Julijskih Alpah. Pristno slovensko ime te druge najvišje gore v Julijcih je Špik nad Policami.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije