Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalni podvigi sredi mesta

Večer, Šport: Janja Garnbret in Jernej Kruder slavila na plezalnem
spektaklu na Ravnah

Plezalni spektakel na mestnem platoju na Ravnah Guštanj Open 2015 je v soboto na Koroško privabil okoli 70 plezalcev različnih starosti, ki krojijo vrh slovenskega balvanskega plezanja. Gostje iz Hrvaške, ki so sprva napovedali udeležbo, se tekme niso udeležili.
  Najbolj atraktiven, večerni del tekmovanja pred številnim občinstvom je navdušil 16-letno Korošico Janjo Garnbret, mladinsko evropsko prvakinjo v balvanskem in težavnostnem plezanju, ki je suvereno zmagala. "Take tekme so dobre tudi za popularizacijo tega športa, ki vendarle pridobiva prepoznavnost,'' je po tekmi dejala zmagovalka, ko je mlajšim plezalkam delila avtograme.
   V moški konkurenci je slavil svetovni podprvak Jernej Kruder: "Dobro se mi je zdelo plezati sredi mesta, organizatorjem pa sem tudi pomagal pripraviti steno za nekatere tekme." Na teh preizkušnjah mlajših kategorij so slavili Jernej Kotar Tominšek (mlajši dečki), Ema Kordež (mlajše deklice), Lan Mastnak (starejši dečki) in Ema Stopar (starejše deklice). (plt) 


Mini Markovič nova zmaga

Slovenska športna plezalka Mina Markovič je zmagovalka četrte tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v norveškem Stavangerju. Ptujčanka je vodila že po kvalifikacijah in polfinalu, v finalu pa je ubranila vodstvo in se veselila še tretje zmage v tej sezoni. S tem je še utrdila vodstvo v skupnem seštevku discipline. (sta)
 

Vecer.si 24.08.2015

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27688

Informacije

Informacije