Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 30.07.15

ŠZL - Žiga Černe: Tokrat nekaj ponudbe za uživače in radovedneže ...

Odkrijte Triglavski narodni park
Obiskovalci in prebivalci našega edinega narodnega parka se boste v tem času lahko prepustili igrivemu odkrivanju parka ter spoznavanju in doživljanju zavarovanega območja skozi pripovedi, delavnice in vodene pohode. Na zadnji julijski petek, in nato še vse petke do konca avgusta, se ob devetih dopoldne odpravite na dveurni družinski pohod po okolici Stare Fužine, kjer boste z biologinjo raziskovali travnike, gozdove, obalo jezera in potoke v bližini ter odkrili marsikaj zanimivega, tudi očem skritega. Informacije: 04 578 02 45, www.tnp.si.

Spoznajte pandolo
Dve palici, ena ravna, druga pa na obeh koncih ošiljena, sta bili od nekdaj dovolj za zabave polno popoldne. Ni ga bilo sončnega dneva, ko mladina Kopra, Pirana, Trsta, pa vse do Pulja in Verone ni poprijela za maco in pandolo. Na istrskih tleh je športna igra pandolo, ki je od predlani uvrščen na seznam registriranih enot žive kulturne dediščine, prisoten že stoletja. V soboto, 1. avgusta ga bodo v Strehovcih ob Bukovniškem jezeru predstavili na turnirju za Štorkljino gnezdo, vabijo pa otroke in odrasle. Začeli bodo ob 9. uri. Informacije: 051 316 036, www.prekmurski-pandola.si.

Po Arboretumu malo drugače
Nordijska hoja ali hoja po smučarsko je oblika športne rekreacije, s katero krepimo celotno telo. Gre za hojo s palicami, pri kateri aktiviramo skoraj vse mišice, pri tem pa porabimo precej energije in pospešimo srčni utrip. Prikaz in tečaj take hoje bo na prvega avgusta, v parku v Volčjem Potoku izvedla fizioterapevtka in učiteljica nordijske hoje, zbirno mesto pa bo do 10. ure pred vhodom v park. Bodite primerno športno oblečeni in obuti ter s seboj prinesite palice za hojo. Informacije: 01 831 23 45, www.arboretum.si.

Pohod ob Prazniku breskev
Breskve, ki nam zaradi ogljikovih hidratov dajejo energijo tudi za rekreacijo, pri nas najbolj uspevajo v Vipavski dolini, v Prvačini pa ta konec tedna pripravljajo tri dneve posvečene temu slastnemu sadežu. Od petka bodo na ogled razstava breskev, možnost nakupa sadja, marmelad, žganja, peciv… ter tradicionalnih jedi okoliških krajev ter druge domače jedi. Športu bo namenjena sobota s turnirjem v odbojki na mivki, družabnima turnirjema v pikadu in briškoli, ob 8. uri pa bo pri Sokolskem domu odhod na lahek dve in pol ure trajajoč krožni pohoda med breskovimi nasadi. Informacije: 068 155 934, www.prvacina.si.

S kolesi čez Pohorje in po Dravski dolini
Z vetrom v laseh po pohorskih kolesarskih poteh, v senci dreves, z obilo potoki vmes… Enodnevni izlet čez Pohorje ali dvodnevno turnokolesarsko popotovanje čez Pohorje in še po Dravski dolini, se bo zgodil ta konec tedna. Začetek bo 1. avgusta pred zgornjo postajo Pohorske vzpenjače, čaka pa vas dvainsedemdeset kilometrov makadamskih in gozdnih cest čez Klopni vrh, Roglo, vse do Kremžarice in za enodnevne udeležence še navzdol do Slovenj Gradca. Ostale čaka spanje v Koči pod Kremžarjevim vrhom, v nedeljo pa do Maribora še dodatnih štiriinosemdeset kilometrov po kolesarski stezi ob reki Dravi in nad njo. Informacije: 041 775 175, www.mopa.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije