Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.07.15

Devet akcij v katerih je sodelovala GRS - Dva planinca umrla
Predviden razvoj vremena

Ob 10.04 je imel zdravstvene težave planinec na poti med Vodnikovim domom proti Planiki v občini Bohinj. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS s helikopterjem Slovenske vojske ter obolelega planinca prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 9.25 je na poti med Pokljuko in Studorskim prevalom v občini Bohinj padel planinec. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in Jezersko ter helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS Brnik, ki je poškodovanega, dehidriranega in izčrpanega planinca prepeljali na Rudno polje.

Ob 16.25 so se zaplezali otroci na poti proti Dobrniškim slapovom nad Hrušico v občini Jesenice. Intervenirali so reševalci GRS Jesenice in jih s pomočjo vrvne tehnike spustili po strmem pobočju in jih nepoškodovane pospremili v dolino.

Ob 16.37 so planinci okoli 300 metrov pod Storžičem pod potjo iz Storžiča proti Kališču opazili kapo, še nižje pa raztresene pohodniške palice in nahrbtnik. Planinca so našli 400 metrov od kraja nesreče na jugovzhodnem pobočju Storžiča mrtvega. Posredovali so gorski reševalci GRS Kranj in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske, ki so umrlega planinca prepeljali v kranjsko vojašnico, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Ob 12.09 si je v bližini Domžalske koče na Veliki planini v občini Kamnik planinec zvil gleženj. Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik, ki so poškodovanega oskrbeli in prepeljali z vozilom v ZD Kamnik.

Ob 13.50 so zaradi slabosti okoli petsto metrov pod vrhom Kanjevca v smeri Trente v občini Bovec mimoidoči oživljali planinca. Po prihodu helikopterja Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku, je zdravnik z oživljanjem nadaljeval, a je planinec umrl na kraju dogodka. Pokojnega so s helikopterjem prepeljali v Trento kjer so ga prevzele pristojne službe.

Ob 16.07 se je na vzletišču za jadralne padalce na Kobali, občina Tolmin, poškodoval jadralni padalec. Padalec italijanske narodnosti se je pri padcu tako poškodoval, da je podlegel poškodbam še pred prihodom reševalcev NMP Tolmin in GRS Tolmin.

Ob 16.12 je okoli 150 metrov pod vrhom Mrzlega vrha v občini Tolmin zasilno pristal in na drevesu obvisel jadralni padalec. Iz strmega in težko prehodnega terena so ga rešili nepoškodovanega reševalci GRS Tolmin, ki so ga peš pospremili do planine Lepoč od tod pa s terenskim vozilom v dolino.

Ob 13.00 se je pričela iskalna akcija pogrešane osebe na območju pod toplarno v Slovenj Gradcu. V akciji iskanja je posredovala policija in reševalci GRS Prevalje s tremi psi za iskanje pogrešanih. Pogrešana se je po dobri uri sama vrnila domov.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno. Proti večeru je ob meji z Avstrijo možna kakšna nevihta. Ponoči bodo krajevne padavine, sprva tudi nevihte, od severa zajele večji del Slovenije.

V torek in sredo bo spet sončno in bolj vroče.

12.07.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije