Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razstava akvarelov

Maruška Lenarčič: ... v Tumovi koči na Slavniku - Likovna kolonija »Slavnik 2015«


V Tumovi koči na Slavniku so na ogled postavljena likovna dela – akvareli, ki so jih ustvarile članice likovnega krožka Društva za tretje življenjsko obdobje Koper PRISTAN in Društva VRTNICA iz Portoroža pod mentorstvom odličnega in priznanega slikarskega samouka Marjana Miklavca, na likovni koloniji »Slavnik 2015«. Prvič, a ne zadnjič, sta jo skupaj priredila Obalno planinsko društvo Koper in Pristan Koper, v dneh 5. in 6. junija.
Zagnanim ustvarjalkam je s pomočjo mentorja uspelo prikazati svoja doživetja edinstvenega okolja Slavnika, kjer motivov res ni manjkalo, saj je bil to čas prelepe barvite cvetane, pogledi na Tržaški zaliv pa očarljivi, še posebej ob sončnem zahodu.

Marjan Miklavc je Tumovi koči poklonil svoje delo, ki je nastalo ob jutranji pedagoški uri in je izraz njegovega lirično realističnega pogleda. Razstava bo na ogled še pozno v jesen, nekatera dela pa so likovnice podarile društvoma Pristan in OPD Koper.

Maruška Lenarčič 
Foto: Janez Brank 

  ...06.2015

 

 


 


  30.05.2015

OPD Koper skupaj z Društvom Pristan-Univerze za tretje življenjsko obdobje Koper in JSKD Koper prirejajo v Tumovi koči na Slavniku v petek in soboto, 5. in 6. junija likovno kolonijo Slavnik 2015. Ustvarjena dela bodo razstavljena v koči do konca poletja. 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27633

Informacije

Informacije