Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nejc Kuhar blizu

NeDelo, Podaljški - Janez Porenta: ... svetovnega vrha v turnem smučanju

Na svetovnem prvenstvu turnih smučarjev v Švici sta slovenske barve zastopala še Klemen Triler in novinec Jure Šuligoj.

Verbier - Slovenska trojica je uspešno nastopila na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju v Švici, pričakovano pa je bil najboljši Nejc Kuhar (Jezersko), ki je v zelo strnjeni konkurenci zasedel odlično enajsto mesto v vzponu z manj kot dvema minutama zaostanka za zmagovalcem, medtem ko je bil na posamični preizkušnji s skupno višinsko razliko več kot 1600 metrov in z drznimi spusti petnajsti. Obakrat se je zmage veselil najboljši turni smučar zadnjega obdobja, Španec Kilian Jornet Burgada.

Klemen Triler (Olimpik) je bil v vzponu 62., posamično pa 64. Še bolje se je odrezal njegov klubski kolega, novinec v svetovni konkurenci Jure Šuligoj, s 53. in 51. dosežkom. Oba sta se nato preizkusila še na tekmi parov, ki je bila zaradi nadmorske višine nad 3000 metrov in brutalnih spustov še posebej zahtevna, v konkurenci 37 dvojic pa sta zabeležila 22. rezultat.

»Zame je bilo to že sedmo svetovno prvenstvo, zagotovo pa najbolje organizirano. S svojimi nastopi sem zelo zadovoljen, saj so razlike vsako leto manjše, le nekaj sekund te že pomakne navzgor ali navzdol,« je poudaril Kuhar. »Nastopi se niso izšli povsem po pričakovanjih. Žal mi je operacija kolena preprečila izvedbo intenzivnih treningov ravno pred začetkom tekmovalne sezone, kar je bržčas razlog za slabšo formo. V drugi polovici sezone želim izboljšati raven pripravljenosti,« pa je črto potegnil Triler.

»Občutki, doživetje in na splošno življenje v Švici - nepopisno! Z rezultati sem zadovoljen, te tekme so mi dale lepo podlago in še dodatno motivacijo za naprej,« je podčrtal novinec Šuligoj. Zadnja pa naj bo trenerjeva. »Nastopi naših fantov so bili dobri, še posebej v luči izredno slabih snežnih razmer za trening v tej sezoni. Konkurenca se je izredno zgostila, velike reprezentance pa z načrtnim delom in večjimi finančnimi vložki uspešno držijo razliko do tekmovalno manj razvitih držav,« je ocenil selektor Iztok Cukjati.

NeDelo 12.02.2015 11:53
Tiskana izdaja: 8. marec 2015


G-L, 10.02.2015: SP - individualna tekma

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije