Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Žrtev snežnih plazov v Afganistanu več kot 200

Delo.si: Pristojni se bojijo, da bo število žrtev še naraslo. V najhuje prizadeto provinco so že pripeljali nekaj pomoči.

Kabul − Število žrtev snežnih plazov na vzhodu Afganistana narašča − po zadnjih informacijah je umrlo več kot 200 ljudi, največ v pokrajini Pandžšir severovzhodno od glavnega mesta Kabul, kjer so snežni plazovi odnesli najmanj 168 življenj. Pristojni se bojijo, da bo število žrtev še naraslo.

Snežni plazovi so se v pokrajini Pandžšir sprožili dan po obilnem sneženju, ki je uničilo več kot sto domov in zablokiralo številne ceste, zaradi česar so reševalci le s težavo dosegli prizadete vasi. Pogrešane, ki so še vedno ujeti pod snegom, iščejo še naprej, pri čemer si lahko marsikje pomagajo zgolj z lopatami in rokami.

Sožalje zaradi žrtev je pozno sinoči že izrazil afganistanski predsednik Ašraf Gani in pristojnim naročil, naj prizadetim zagotovijo nujno potrebno pomoč. Kot piše AFP, so v provinco z dvema helikopterjema že prepeljali nekaj pomoči, a zaloge so omejene. Pomoč je Kabulu že ponudil tudi Pakistan.

Smrtonosni snežni plazovi so v goratih območjih Afganistana pozimi pogosti, še piše AFP. Leta 2012 je v snežnem plazu na severovzhodu države umrlo 145 ljudi, leta 2010 pa v plazu, ki se je sprožil na prelazu Salang, 165 ljudi.

Ma. Ja.


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27627

Informacije

Informacije