Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 26.02.15

ŠZL - Žiga Černe: Nekaj za fotografe in pohodnike ...

Nočna fotografija na Pokljuki
S takih ali drugačnih rekreativnih pustolovščin radi prinesemo kakšen spominek in v to kategorijo sodijo tudi fotografije. Če želite o obrti in umetnosti fotografiranja v naravi izvedeti več, ob tem pa se še dobro nahoditi, se v petek popoldne odpravite na nočno delavnico Triglavskega narodnega parka z Iztokom Medjo. Pripravljajo preplet učenja fotografije s spoznavanjem edinega narodnega parka pri nas, namen pa je pomagati in učiti začetnike ter tudi bolj izkušene fotografe. Začetek bo ob 18. uri v multimedijski dvorani Info središča Triglavska roža na Bledu, po teoretičnem delu pa se boste odpeljali na Pokljuko, kjer bo še triurni praktični nočni del delavnice. Informacije: 031 670 247, www.tnp.si.

Šisernikova spominska pot
Na ne pretežko pot od dravograjske železniške postaje do Kremžarjevega vrha, ki je imenovana v spomin planincu, markacistu, alpinistu in zaslužnem gorskem reševalcu iz Slovenj Gradca, se odpravite na zadnji februar. Startno mesto bo odprto med 6.00 in 8.30 pri gostilni Bukovčan – Jelen v Dravogradu, na voljo pa bo šest vodenih odhodov in seveda samostojni, če boste znali slediti markacijam. Petnajst kilometrov dolgo grebensko pot boste zaključili po največ petih urah na Kremžarici in še eno za pot v dolino. Informacije: 031 609 831, www.pdsg.si.

Čez Blegoš na Lubnik
V soboto lahko prehodite tudi gorski greben, ki ločuje Poljansko od Selške doline, pot pa bo primerna predvsem za tiste, ki ste vajeni dlje trajajoče hoje v zimskih razmerah. Začetek bo ob pol osmih pri nekdanji šoli pod vasjo Leskovica, od tam vas čaka pet do sedem ur hoje najprej čez drugi najvišji vrh Škofjeloškega hribovja, nato pa po blegoški cesti v smeri Podvrha in na Četeno ravan, za piko na i pa bo sledil še zaključni vzpon na škofjeloški razglednik. Vmes bo čas tudi za postanke za okrepčila, tudi nepogrešljivo domačo ocvirkovco obljubljajo. Informacije: 041 710 896, www.pd-skofjaloka.com.

Zimski pohod na Arihovo peč
V zadnjem tokratnem povabilu (več jih najdete na www.rekreacija.si), se selimo v Šentjakob v Rožu, med Slovence na avstrijskem Koroškem, kjer je menda v 15. stoletju živela in bila ugrabljena znamenita Miklova Zala. A tokrat se boste posvetili zasneženemu severnemu pobočju Karavank in se pod Arihovo pečjo povzpeli do planinske koče SPD Celovec na Bleščeči planini. V nedeljo, 1. marca bo začetek pohoda med 9. in 12. uro pri Polancu na Čemernici (Hodnina) nad Šentjakobom v Rožu, hodili pa boste po označeni poti mimo bunkerja do planinske koče na Bleščeči in nazaj mimo Ressmannove lovske koče. Čaka vas dve do tri ure hoje v zimskih razmerah. Informacije: 43 676 840 061 234, www.ssz.at.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije