Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Osma tekma v smuku na Zelenici

Jutro: Plaz na Zelenici je že takoj po vojni vzbudil pozornost za smuk, katerega je začel gojiti že od vsega početka SK Tržič.

Vršile so se tekme vsako leto, poživila pa je tekmovanje okolnost, ko je tvrdka Glanzmann in Gassner podarila leta 1931 prehodni pokal, za katerega se vrši še sedaj huda borba. Prvo leto je osvojila pokal ekipa treh tekmovalcev Smuškega kluba Ljubljana, naslednje leto ga je morala prepustiti ekipi TK Skala Jesenice, ki ga je obdržala še eno leto. Lani pa je pokal ostal doma. Iz tega je razvidno, da se vrši borba za končno osvojitev pokala med močnimi smuškimi centri in da se udeležujejo tekem tudi ostali podsavezi. V končno last preide pokal onemu klubu, kojega skupina treh članov se plasira najbolje v trikratnem zaporednem letnem tekmovanju ali v petkratnih presledkih.
Precej šans za letošnjo tekmo, ki bo v nedeljo 17. t. m. ima SK Tržič. Proga vodi z Zeleniškega sedla po celem plazu do cestarja pri cerkvi sv. Ane. Izpod Begunjščice je proga vidna v vsej svoji dolžini od starta do cilja in nudi krasen užitek gledalcem. Začetek tekmovanja je ob 13., rezultati se pa razglase in razdele darila ob 17. v hotelu Lončar.


Prvenstvo dravske banovine v slalomu
Priprave za nedeljski slalom-derby pri Celjski koči so končane. Kako važnost je polagal prireditelj SPD Celje na to tekmo, priča dejstvo, da je bil del gozda pod Celjsko kočo, preko katerega vodi trasa proge, že v jeseni posekan. Končnoveljavno trasiranje in označenje slalom proge s Kandahar-vraticami se bo izvršilo v soboto popoldne; vodstvo tekme bo ukrenilo vse potrebno, da se bo onemogočil vsak trening na že označeni trasi. Ker se bo tudi med tekmo proga po potrebi popravljala, bodo doseženi za vse tekmovalce isti pogoji. Telefonska napeljave med startom in ciljem bo omogočala, da se bo občinstvo z megafonom sproti obveščalo o doseženih posameznih časih.

Jutro, 15. februar 1935
 

15.02.1935

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije