Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 29.01.15

ŠZL - Žiga Černe: Nekaj pohodov, nekaj kulture ...  Vabljeni.

Teden kulture v Podnanosu bo tudi gibalni
Od petka do četrtka se boste na začetku Vipavske doline lahko naužili kulture, nekaj bo tudi telesne. Začeli bodo z otvoritvijo razstave Zdravljica 1844-2014, na zadnji januarski dan pa se boste udeležili pohoda Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne. Na njen se boste sprehodili med vipavskimi vinorodnimi griči, od Šmarij do zaselka Podbreg v Podnanosu. Zbor bo ob 8. uri na domačiji Poljšakova brajda v Šmarjah, mimo Erzelja in Goče pa boste do cilja, s postanki za mašo in malico, potrebovali tri do štiri ure, ob tem pa prehodili šestnajst kilometrov. Tura ni zahtevna, trasa pa ni krožna, zato bo organiziran prevoz na izhodišče. Informacije: 041 908 232, www.tic-podnanos.si.

Pohod s cvičkom med vinogradi
To soboto dopoldne boste lahko hodili tudi po dolenjskih vinskih goricah Grčevja in Trške gore. Začetek ne preveč zahtevnega izleta bo ob 9. uri pred gasilskim domom v Otočcu, pot pa vas bo peljala do Starega gradu iz leta 1300, skozi Hmeljniški boršt mimo gradu Hmeljnik iz 12. stoletja, pa do stoletnih lip pri Marijini cerkvi na Trški gori iz leta 1620…Na trasi bodo postavljene okrepčilne postojanke z domačimi dobrotami, dobrim cvičkom in toplimi napitki. Šestnajst kilometrov boste zmogli v štirih do šestih urah. Rdeči križ bo na začetku in koncu izvajal meritve krvnega tlaka in sladkorja. Informacije: 041 929 644, www.otocec.si.

Pohod in turni smuk z Galetovca
Po razgled čez velik del Gorenjske se na prvega februarja odpravite na vzhodni rob Pokljuke. Zborno mesto bo do pol devete zjutraj pri gostilni Rot na Bohinjski Beli, vzpon pa bo potekal po nezahtevni poti čez zaselek Slamniki. Do pastirske koče pod vrhom boste potrebovali dve do dve in pol ure, po fotografiranju, počitku in okrepčilu pa se boste vrnili v dolino. V primeru ugodnih snežnih razmer je mogoč tudi vzpon in spust s smučmi, urejena pa bo tudi cesta za sankanje. Pohod je primeren tudi za družine z otroki. Informacije: 041 801 741, www.bohinjskabela.si.

Mokrišča za našo prihodnost
Svetovni dan varstva mokrišč boste to nedeljo obeležili na enem izmed vsaj dveh nedeljskih pohodov. Prvi bo imel zbor v Razkrižju pri Ivanovem izviru ob pol devetih dopoldne, čaka pa vas deset-kilometrski voden pohod po delu najširšega poplavnega sveta v Srednji Evropi. Ves čas boste hodili ob reki Muri, skozi del njenih poplavnih gozdov in logov v Razkrižju. Informacije: 031 703 642.
Od kala do kala pa se boste sprehajali po okolici Pliskovice. Zbor bo ob 13. uri pod latnikom evropskega prijateljstva sredi vasi, dolžina lahke in ravninske poti 6,7 kilometrov, za kar boste potrebovali tri ure. Informacije: 041 475 776, www.pliskovica.si.

Turizem in prosti čas konec januarja na GR
Gospodarsko razstavišče v Ljubljani konec januarja predstavlja turistično ponudbo v regiji, poudarek sejma Alpe-Adria bo na aktivnem, torej rekreativnem oziroma gibalnem turizmu, predvsem pa na pohodništvu, kolesarjenju, ribolovu ter mejnih, »adrenalinskih« in urbanih športih. Med 28. in 31. januarjem pridite tudi na klepet in po informacije o rekreaciji, saj bo tam prav za vas postavljena tudi info točka Olimpijskega komiteja Slovenije, ki predstavlja nov medijski kanal za ponudnike in iskalce športnih programov pri nas. Infosport je prva informacijska rešitev na področju športne rekreacije, ki ponuja brskanje preko mobilnih naprav. Za več podatkov o sistemu in tudi za ogled vsebin se od srede do sobote oglasite v Hali B2 Gospodarskega razstavišča. Informacije: www.alpeadria-tip.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije