Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Strašna noč smučarke

Jutro: Beograd, 18. januarja 1935
Na Kopaoniku so urejeni lepi tereni za vse panoge zimskega športa in so tam letos zlasti smučarji posebno številno zastopani.

Za smučarska področja se briga smučarski klub Kopaonik, ki je letos organiziral tudi smučarske tečaje, na katere je tudi orožniško poveljstvo poslalo več orožnikov. Na Kopaoniku pa so tudi izven meja organiziranega dela najlepši tereni in se tja z velikim veseljem zatekajo izvežbani smučarji. Mlada vneta smučarka Kaja Stojisavljevičeva, doma iz Niša, ki študira na beograjski univerzi, pa je doživela na vrhovih Kopaonika strašno noč, ko se je podala tja v večji smučarski družbi. Družba je ostala precej časa skupaj, pozneje pa se je Kaja od nje ločila, ker jo je zvabilo lepo gozdnato pobočje. Zalotil jo je mrak in, ko je iskala smer, da bi se spet pridružila tovarišem, je zaslišala tuljenje volkov. Ko je presenečena obstala, je na robu gozdiča že zagledala tolpo zveri. V svojem strahu je storila pač to, kar bi storil vsak na njenem mestu. Popela se je na najbližjo visoko bukev in to baš ob pravem času, zakaj zveri so že v polkrogu obdale bukev. Na drevesu je mladenka prebila vso noč, ker so volkovi sicer tekali na vse strani, a je vedno vsaj eden ostal na preži ter upiral v njo svoje žareče oči.

Mlada smučarka je napenjala vse sile, da je ni med hudim mrazom premagal spanec in da ni zdrknila z varnih vej med krvoločne zveri. Tovariši so jo iskali vso noč, in ker k sreči ni več snežilo, so naposled našli njeno sled in na rob gozda so prišli zjutraj, ko je nekaj volkov še vedno krožilo okrog bukve. Volkove so prepodili s streli iz samokresa ter oteli svojo tovarišico.

Jutro, 19. januar 1935

19.01.1935

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27642

Informacije

Informacije