Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bela smrt v planinah

Jutro: Katastrofa dveh angleških smučarjev v Tirolskih Alpah

V Vent na Tirolskem sta se pred kakšnimi desetimi dnevi pripeljala dva angleška dijaka, slušatelja kemije na londonski univerzi. Prvi je bil Kenneth Armstrong, drugi pa John Hoard. Preživela sta Silvestrovo in dan novega leta v hotelu »Vent«.

2. januarja pa sta odrinila na smučarsko turo čez gostišče pri Bernaghtovi koči, odkoder sta se namenila kreniti nazaj k izhodišču. Naznanila sta svoj povratek za petek zvečer.
Ker pa sta izostala, se je polastila hotelirja razumljiva skrb. Poslal je za pogrešanima trojico reševalcev, ki so ju iskali ter našli enega od njiju v nekem prepadu, kjer se je ustavil ogromen snežni plaz. Tam so reševalci odkrili najprej smuči, nato pa še truplo enega izmed ponesrečencev. Identificirali so ga za Howarda, ki je dozdevno padel v prepad iz višine 50 m ter obležal najbrže na mestu mrtev.

Reševalci niso bili dovolj dobro opremljeni, da bi mogli prenesti truplo v dolino, zato so se vrnili samo s poročilom o katastrofi. Pozneje so odšli na kraj nesreče z večjo ekspedicijo, ki je prišla do zaključka, da je moral prvi pasti v prepad Armstrong. Howard mu je hitel na pomoč, a pri tem tudi sam šel v smrt. Navzlic marjivemu iskanju niso mogli doslej še najti Armstrongovega trupla, dočim so Howarda spravili v dolino ter ga bodo poslali v krsti na Angleško.

Jutro, 10. januar 1935

10.01.1935

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije