Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nova odprava na »Goro strahu«

Jutro: Kakor poročajo, se pripravljajo Nemci v vsej tišini na novo ekspedicijo na zloglasno »Goro strahu«, več nego 8000 m visoki Nanga Parbat v Himalaji.

Ekspedicija bo imela zaradi večje okretnosti in manjših dotacij le polovico toliko članov kakor prva, namreč šest, k temu pridejo še nosači. Med udeleženci bodo štirje člani prejšnje odprave, namreč Erwin Schneider in Peter Aschenbrenner, ki sta s 7895 m dosegla najvišjo točko na Nanga Parbatu, zdravnik dr. Bernard in Hanns Hieronimus, ki je skrbel za taborišča.

Devet drvarjev pod snegom
Na Schwarzkoglu se je te dni utrgal snežni plaz, ki je zajel devet drvarjev in jih potegnil s seboj proti dolini. Nekaj drvarjev se je brez tuje pomoči osvobodilo snežne odeje. Pomagali so še drugim, da se niso zadušili pod plazom. Vsi pa so dobili poškodbe in se nahajajo v zdravniški oskrbi.

Smuk z Rožce
TK Skala, podružnica na Jesenicah, priredi v nedeljo 17. t. m. svojo tradicionalno medklubsko tekmo v smuku z Rožce. Start bo ob 13. na vrnu Kleka, cilj na spodnjem delu »Konarjevega pronta«. Dolžina proge bo znašala 5 km, višinska razlika približno 650 m. Startati smejo vsi v JZSS verificirani člani, neverificirani tekmovalci pa le izven konkurence. Tekmuje se po pravilih JZSS. Prvi trije prejmejo priznanice. Pismene prijave s prijavnino 5 Din je poslati do vključno 15. t m. na smuški odsek TK Skale, podružnice na Jesenicah. Ker velja tekma v smuku z Rožce za eno naših najboljših medklubskih tekem, pričakujemo številnega odziva tako s strani gorenjskih, kot s strani ostalih zimskosportnih klubov.

Jutro, 13. februar 1935
 

13.02.1935

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije