Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinistična šota T. K. Skala

Slovenec: Kakor smo pred dnevi poročali, priredi T. K. Skala brezplačno alpinistično šolo.

Šola bo obstojala iz teoretičnih predavanj in diskusijskih večerov o ideologiji alpinizma, toponomastiki, geografskem in geološkem pregledu naših gorovij, higijeni alpinista, o prvi pomoči in reševanju v gorah, meteorologiji, nevarnostih v gorah, botaniki, zoologiji, o opremi alpinista in plezanju; ta predavanja, ki bodo absolvirana v zimskih mesecih, bodo praktično izpopolnili v poletni sezoni terenske vaje v orijentaciji, prvi pomoči in predvsem v plezanju.
Vsak udeleženec te šole bo na Turncu pod Grmado s priznanim plezalnim učiteljem izvršil vrsto poizkusnih plezalnih vežb v raznih načinih plezanja, nato pa pod vodstvom naših najboljših plezalcev nekaj plezalnih tur v Savinjskih in Julijskih Alpah.

Šola se prične sredi januarja, teoretični del traja do konca marca, z dvema tedenskima večernima urama, praktični del šole se pa izvede od aprila do avgusta. Prijave za šolo je pošiljati na T. K. Skala. Ljubljana, Slomškova 1. Sprejemajo se tudi neorganizirani interesenta. Lokal in termini predavanj se bodo udeležencem pravočasno sporočili.
Za učitelje in predavatelje je T. K. Skala pritegnil naše najboljše alpinistične in znanstvene strokovnjake, njihova imena nam jamčijo za popoln uspeh te šole.

T. K. Skala je s tem za počel z novo, doslej pri nas še čisto neznano akcijo. Da je taka šola potrebna, priča ravno letos tako naraslo število smrtnih žrtev gora, in to celo na navadnih zavarovanih potih. Namen te šole je, vcepiti udeležencem osnovne teoretične in praktične pojme o alpinizmu, dati jim osnovo in smer, v kateri se bodo izobraževali in razvijali dalje, in jih tako vzgojili v cele alpiniste s popolno tehniko in pravilnim pojmovanjem alpinistične vrednote.

Slovenec, 28. december 1934

28.12.1934

dLib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije