Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 27.11.14

ŠZL - Žiga Černe: Vabljeni na rekreacijo ta vikend ...

Z Mirne okul Mirne
Po krajšem rekreativnem zatišju, bo čas pred božičem in tudi po njem spet bogat predvsem s pohodi. To soboto se že zgodaj odpravite na Dolenjsko, kjer se boste lahko odpravili na pot okoli mirnega kraja na zahodnem robu Mirnske doline. Osemnajst kilometrov dolga krožna pot se bo začela ob pol osmih zjutraj izpred bara Forca na Mirni, do cilja pa boste obiskali vasi in zanimive točke v okolici (Volčje Njive, Kraljevo dolino, Zabrdje, Migolsko goro…) in se za počitek ter malico ustavili pri domačih vinogradnikih ter na Ranču Aladin, kjer prebivajo tudi kamele, severni jelen in kenguru. Informacije: 041 744 022, 040 708 025, www.drustvopartizanmirna.si.

Adventni pohod
Na predzadnji novembrski dan bodo pohod pripravili tudi v vasi Šalamenci, kjer se ravninski del Prekmurja začne vzpenjati proti Goričkem. Začetek adventa bodo praznovali kar tri dni zapored, od petka do nedelje, ko bodo v vaško gasilskem domu na ogled in prodajo postavili domače izdelke prednovoletnega časa, 29. novembra pa obiskovalce, kot rečeno, odpeljali na kratek in lažji pohod po vasi in še malo naokoli. Začetek bo ob desetih dopoldne, razgibana 6,5 kilometrov dolga krožna pot pa vas bo vodila proti Pečarovcem in Vaneči. Informacije: 041 696 708.

Podprite Movember
Ob koncu meseca lahko podprete tudi globalno gibanje za zdravje moških, ki želi ozaveščati o zdravstvenih težavah moških, predvsem raku prostate. Z lastnimi, narisanimi ali s prilepljenimi brki se tako lahko v soboto pojavite na netekmovalnem najbolj brkatem teku pri nas. Zbor bo do 11. ure na ljubljanskem Prešernovem trgu. Tekli (ali hodili) boste osem kilometrov naokoli, seveda pa ste vabljene tudi dame. Najboljši brki dobijo nagrado, če pa jih nimate, vam jih organizatorji podarijo. Informacije: 040 810 669, www.movembertek.si.

Pohod na Glažuto v Javorniškem pogorju
Izdelovanje stekla in steklarstvo imata na Notranjskem dolgo zgodovino in tradicijo. Na pobočjih Javornikov se je ohranilo nekaj ostankov delovanja te zanimive gospodarske panoge in delček teh postankov si boste lahko ogledali v nedeljo dopoldne. S parkirišča južno od vasi Dolenje Jezero se boste ob 9. uri vodeno odpravili proti vznožju Javornikov in po nekaj kilometrih zmerno vzpenjajoče poti prišli do ostankov glažute. Tam boste izvedeli nekaj o zgodovini in pomenu steklarstva v preteklosti in danes, po malici iz nahrbtnika pa boste pot nadaljevali še do razgledne točke. Sledil bo le še spust v dolino, kjer bo za vami osemnajst kilometrov oziroma pet ur zmerne hoje. Informacije: 041 940 321, dmn.si.

Broskov pohod in kolesarjenje
Na lasten pogon boste 30. novembra lahko spoznavali okolico istrske vasice Movraž, ki je svoje ime menda dobila po murvah (naselje se je najprej imenovalo Murvaž). Vsako leto v tem času pripravijo pohod po neokrnjeni naravi ter svežem in čistem zraku, tokrat pa so mu dodali še turnokolesarski izlet. Odhod bo ob 8.30 izpred gasilskega doma, predviden čas trajanja pohoda in kolesarjenja pa je do štiri ure in pol. Po vrnitvi bo sledilo še kosilo s tradicionalno vaško specialiteto Broskvami, pečenico in kozarcem domačega vina oziroma soka. Informacije: 041 219 512.

V Tamar na obisk k dedku Mrazu
Že pretekli teden smo najavili družinski pohod k dedku Mrazu iz Planice v Tamar, ki bo v nedeljo, 7. decembra. Povabilo še vedno velja, na kratko pa le to, da bo pohod lahek in ritem primeren tudi za najpočasnejše. Vse predprijavljene otroke bo dobri mož tudi obdaril. Spletna prijavnica je že odprta. Informacije: 01 475 24 47, www.pdrtv.si.

Organizatorji dogodkov: pomagajte napolniti Koledar rekreacije 2015
Vse kar berete v tej rubriki, je del slovenske zbirke podatkov, ki je dosegljiva tudi preko portala www.rekreacija.si. Zbirko pa je treba seveda vsako leto napolniti, saj se menjajo najmanj datumi dogodkov, pojavljajo pa se tudi nove prireditve. Zato vse organizatorje rekreativnošportnih, turističnošportnih in gibalnorekreativnih dogodkov vabimo, da podatke o njih vpišejo v portal ali pa jih sporočijo po e-pošto. Pričakujemo vsaj osnovne podatke: naziv, datum, panoga, kraj, organizator, kontaktni podatki (telefon, spletna stran, e-pošta…), po možnosti pa dodajte še kratek opis. Podatke vpišite ali jih pošljite do petka, 5. decembra 2014. Informacije: 041 537 097 (Žiga Černe), 01 566 12 40 (faks), koledar@rekreacija.si (e-pošta), www.rekreacija.si, www.facebook.com/rekreacija, www.twitter.com/rekreacija_si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije