Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Starac in more

Frenk Jensterle je 28. septembra opravil prvi vzpon v deset let starem projektu v Limskem kanalu.

25 metrsko smer je poimenoval Starec in morje, zanjo pa predlaga oceno 8c in velja za najtežjo smer v tem priljubljenem plezališču.

Za Rirock climbing je povedal: "Gre za zelo lepo smer v prekrasnem ambientu. Mislim, da je smer zelo raznovrstna. Os plezalca zahteva vsestranskost, tako moč, kot natančno plezanje v plati in vzdržljivost. Med študijo smeri se je odlomilo nekaj oprimkov. Ocena 8c je podana primerjalno na druge smeri, ki sem jih preplezal v zadnjem obdobju in je ta daleč najtežja. Več o težavnosti pa bodo povedali drugi plezalci, ki bodo smer ponovili."

Smer je pred desetimi leti opremil začetnik plezanja v Pazinu Ive Brajković. V vseh teh letih v njej ni bilo opravljenih veliko poskusov. Prva sta v njej poskušala puljska plezalca Čedomir Čikić in Filip Sobot. Potem sta v smeri poskušala plezalca iz Pazina Goran Matika in Frenki Dušica, vanjo sta namestila tudi "fiksne" komplete. Že takrat sta odlomila kar nekaj oprimkov, govorilo pa se je o težavnosti okrog 8b+. 

Vir: Friko

30.09.14 16:05
Starac i more

Smjer je bila ispenjena u nedelju, 28. 9. 2014. Imam par fotk, koje je napravio sine Matic. Vrlo lijepa smjer u prekrasnom ambientu. Mislim, da smjer vrlo kompleksna. Od penjača traži višestranost,  tako snagu kao i precizno pjenjanje u plati,te vzdržljivost. Tjekom študiranja smjer odlomio se pokoji oprimak. Ocjena 8c je podata primerjalno na ostale ocenjene smeri, koje sam popeo u zadnjem vremenu a ova mi je daleko teža. Više če o težini smjeri naravno reči ostali penjači-ponavljači.
Frenk, Sabina, Natic
 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije