Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Aljažev dom

Slovenec: ... v Vratih pod Triglavom, kjer se dobe prenočišča in izvrstna postrežba, je po otvoritvi obiskalo že 280 turistov in odlične gospode.

Prihodnje leto bo zidal v Vratih župnik Aljaž krasno kapelo v obliki rotunde (6 metrov visoko in 6 metrov v premeru). Načrte za-njo je iz delal že pred tremi leti arhitekt gosp J. Vurnik iz Radovljice.

Včeraj je jahal konjiča do srede triglavske poti skozi Krmo župnik Aljaž po novi jahalni poti, ki je do višave 1600 metrov dodelana, sčasoma naredimo jahalno pot celo na Kredarico (2515 m), če bomo imeli denarja.


Kadilnikovo kočo na vrhu Golice otvorijo v nedeljo, dne 11. t. mes. Ker koča ni še popolnoma opravljena, bo ta otvoritev le začasna, drugo leto pa se bo vršila slovesno. Vendar kaže vse, da se snide tudi letos obilo častilcev prvaka slovenskih turistov, gospoda Frana Kadilnika, k otvoritvi njemu v čast in trajen spomin imenovane koče na lepi Golici. Udeležniki iz Ljubljane se odpeljejo do Jesenic v nedeljo zjutraj ob 5. uri s turistovskim vlakom. S seboj ni treba jemati ne pijače ne jedil, ker bo dobiti v koči čaja, vina, kruha ter mrzlih jedil, s katerimi bo stregel »Planinski Janez«.

Slovenec, 7. september 1904
 

07.09.1904

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije