Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinska koča

TNP ob 120-letnici postavitve prve koče Slovenskega planinskega društva v sodelovanju s Slovenskim planinskim muzejem pripravlja razstavo Planinska koča

Vabimo vas, da se udeležite odprtja muzejske razstave Planinska koča, ki v Infocenter Triglavska roža Bled prihaja na gostovanje iz Slovenskega planinskega muzeja iz Mojstrane.
Odprtje s predstavitvijo razstave bo v sredo, 5. novembra, ob 19. uri v Infocentru Triglavska roža Bled.

Z izgradnjo planinskih koč so bili postavljeni temelji za množičen razvoj planinstva in so, ne le varna zavetišča, pač pa tudi priljubljena stičišča srečevanj številnih generacij navdušenih planincev. Zaradi občutljivosti gorskega sveta pa je ob tem potrebno skrbeti tudi za njihov čim manjši negativni vpliv na okolje. Zato želimo z muzejsko razstavo opozoriti na obe plati delovanja planinskih koč, obiskovalce pa aktivno vključiti v razmišljanje o prihodnjem razvoju in reševanju problemov na tem področju.
Med drugim boste lahko pokukali v notranjost planinske koče, pomagali pri njeni gradnji, se okrepčali s planinskim čajem, se vpisali v vpisno knjigo, odtisnili žig in izvedeli marsikaj zanimivega.

Razstava bo na ogled do 26. novembra 2014.
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije