Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se 30.10.14

ŠZL - Žiga Černe: Vabilo na pohode!

Pohod po Petrovi poti
Rekreacija se z Ljubljanskim maratonom seveda nadaljuje, čeprav bo zaradi počitnic in praznikov ta konec tedna dogodkov razumljivo nekaj manj. Prvega novembra bo za večino čas meditacije in spominov, na zadnji oktobrski dan pa se lahko odpravite na pohod po osrčju Suhe krajine na južnem robu občine Ivančna Gorica. Domačini vas bodo popeljali po dobrih trinajst kilometrov dolgi krožni poti preko Stražnega vrha in ambruških vinogradov, mimo jame Petrovke, do vinogradov nad Brezovim Dolom ter mimo cerkvice Sv. Petra na Kamnem vrhu. Start bo pri lovski koči v Ratenci ob 9. uri, lahko pot pa boste s postanki prehodili v petih urah. Informacije: 041 780 333, www.ivancna-gorica.si.

Ob dnevu reformacije na Sveti Peter
Spomin na Dan reformacije, Primoža Trubarja in na začetek pisane slovenske besede boste to soboto ohranjali na vzponu na še en Sveti Peter, ki pa se nad Suho krajino dviga na žužemberški strani Krke. Voden pohod na 888 metrov visok hrib na tromeji občin Dolenjske Toplice, Kočevje in Žužemberk se bo to petek začel ob devetih dopoldne iz Podhoste, čaka pa vas za uro in pol do dve dokaj udobnega vzpona. Ob 12. uri boste pomagali zapeti slovensko himno in se vrnili v dolino. Informacije: 040 466 589, www.dolenjske-toplice.si.

Čarovniški pohod
Nekateri noči, ki ločuje meseca oktober in november pravijo tudi noč čarovnic. Privoščite si ga na preprost način, recimo s pohodom po Svečinskih goricah. 31. oktobra bo start ob 10. uri na nogometnem igrišču v Svečini, s trinajst kilometrov dolgo potjo pa boste s palicami za nordijsko hojo (ali brez) obiskali slovenska in avstrijska dvorišča vinogradniških kmetij in Plački stolp, na cilju pri Vinotoču Pliberšek pa bodo poskrbeli za čarobne napoje in kostanj. Informacije: 041 938 800, www.potka.si/nw_vinotour.

Pohod h koči Pri čarovnici
Samo »najbolj pogumni« pa ste ta petek vabljeni pod Olimsko goro na Kozjanskem, kjer je postavljena Dežela pravljic in domišljije, pripravljajo pa njen nočni ogled v družbi čarovnic. Kuhali se bodo najbolj zdravi čarobni napoji, dežela pa bo zažarela v soju bakel, lahtern in drugih lučk. Zbor za pohod do tja bo ob 17.00 pred gasilskim domom v Podčetrtku, lahke družinske hoje pa bo za pet kilometrov v vsako smer. Informacije: 031 633 841, www.carovnica.si.

Čez živi muzej Krasa
Čez en teden bo že Martinovo, ki ga bodo praznovali v vseh slovenskih vinorodnih pokrajinah. V Sežani bodo Martinovanje letos združili z že tradicionalnim pohodom in tekom čez območje živega muzeja Krasa, ki se razteza med Sežano, Lipico in bivšo slovensko-italijansko mejo, vzdolž povezovalne osi po stari avstro-ogrski cesti Sežana - Bazovica. Na 9400 metrov dolgi krožni poti boste videli tipične kraške pojave (vrtače, uvale, udorne doline, škrapljišča, brezna in seveda podzemne jame), ki je bilo skoraj pol stoletja zaprto za prost dostop. Start pohodnikov bo ob 10. uri izpred sežanskega stadiona, tekači pa se bodo prav od tam na pot odpravili uro kasneje. Na cilju bodo pripravili tržnico kraških dobrot ter Martinov sladki kotiček. Prijave že zbirajo! Informacije: 051 339 759, www.kraskimaraton.com.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se


Polet, 30. 10. 2014

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije