Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Otvoritev ferate Češka koča

Gorazd Kocjan: ... v soboto, 18. oktobra 2014, ob 10. uri ob vstopu zavarovane plezalne smeri pod Češko kočo

Ferata je z jeklenico varovana plezalna smer. Po njej se lahko vzpenjamo samo ob uporabi čelade, varovalnega kompleta in s planinskimi čevlji. Svetujemo vam, da prvi vzpon po tako pripravljeni smeri opravite v družbi alpinista, gorskega reševalca ali nekoga, ki ima ustrezne izkušnje.
Ferata do Češke koče poteka med že obstoječimi potmi in pod jeklenicami tovorne žičnice, ker ohranjamo pristnost in doživljajsko bogastvo doline Ravenske Kočne. Ferata je zgrajena po idejnem in organizacijskem vodenju Gorazda Kocjana in Dava Karničarja ob zavzetem sodelovanju Žana, Urha, Izidorja Karničar in Roka Šenka ter s strani Planinske zveze Slovenije Rudija Lanze in Gorazda Haceta.
Investitor novega pristopa do »kraljice« naših gora - Češke koče, ki prihodnje leto praznuje 115 let, je Planinsko društvo Jezersko, pri izvedbi projekta pa so sodelovali še Občina Jezersko, Društvo GRS Jezersko in Turistično društvo Jezersko.
Izkoristite soboto za sprehod od parkirišča mimo tovornih žičnic do mesta otvoritve, za kar v eno smer zadostuje 30 minut zmerne hoje.

Gorazd Kocjan

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije