Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Veliko patriotično odkritje

Slovenec (1924) - Solčava: 210. štev. »Jutra« prinaša velevažno vest, da si hočejo Nemci postaviti v novozaprošeni gostilni pri Logarju novo postojanko in da že imajo pri Logarju »opremljenih več sob«.

Ko je Logar, pošten naš somišljenik in značaj, to bral, sam sebi ni verjel, da je zmožno »Jutro« takih intrig. Kateri jezik naj zdaj govori, če je že čisto Nemec — zna pa samo Slovenskega? Nemec — zna pa samo slovenskega? Gre z »Jutrom« v svoje sobe v prvo nadstropje in gleda in gleda, kje bi imeli Nemci svoje sobe opremljene, ko je vendar sam žagal mecesne za mize, postelje in omare. Ko tu nič ne najde, gre s svojim »prijateljem« »Jutrom« pod streho: Kaj če so si ti predrti Nemci pod streho »opremili več sob« — pa niso njemu povedali. A zopet nič; samo stara krama! Gresta dol in pogledata po kleteh, hlevih, svinjakih — nemškega pohištva ne najdeta! Pa stoji vendar črno na belem. »Ni vse res, kar je nadrukano!« mu šine v glavo in ajdi: striček »Jutro« je romal v . ..

Resnici na ljubo bodi povedano: Edina tuja »oprema sob« v Logarski hiši je tista diploma SPD., ki jo je društvo poklonilo Logarju v zahvalo za velike zasluge za isto in za postrežbo turistov.

Ta novica ne spada v noben drugi list, kakor v list z imenom »Jutro«.

Če je dopisniku na tem, da se zviša promet tujcev in da dobijo pristno planinsko, zdravo hrano, gostoljubno in snažno postrežbo (kakor stoji v zapisniku, ki ga je pri komisijonelnem ogledu gostilne napisal g. dr. Schwab) — bi moral gostoljubno podjetje pozdravljati. — Če pa gre za to, da se meče javnosti pesek v oči — in da bi radi »100 tisoč - dinarske stavbe SPD.« pošten domačin ne dobil dovoljenja postreči tujcem, naj dopisnik ve, da si potem lahko turisti hodijo po planinsko mleko in sir v Švico ne pa v Solčavo.

Slovenec, 12. september 1924

12.09.1924

dLib.si


Jutro/G-L: Nova gostilniška koncesija v Logarski dolini

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije