Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 31.08.14

Štiri akcije GRS: Bohinj, Kranjska Gora, Rateče in dežurna ekipa na Brniku
Predviden razvoj vremena

Ob 10.02 so reševalci dežurne ekipe GRS na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske od doma Planika v Stari Fužini, občina Bohinj, prepeljali planinko s poškodovanima kolenoma v SB Jesenice.

Ob 13.10 si je na Velem polju, občina Bohinj, planinec poškodoval gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj, ki so poškodovanega z nosili prepeljali v dolino in ga predali v domačo oskrbo.

Ob 17.43 naj bi v plezalni smeri Velike Dnine, občina Kranjska Gora, padel alpinist. Gorski reševalci GRS Rateče in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku so pregledali pobočje vendar alpinista niso našli.

Ob 19.18 si je na poti iz Slemena, občina Kranjska Gora, pohodnica poškodovala roko. Reševalci GRS Kranjska Gora so poškodovano planinko prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, nekoliko več sonca bo v južnih krajih. Posamezne plohe bodo možne predvsem v hribovitem svetu. Zvečer bodo od severozahoda plohe in nevihte vse pogostejše. Ob morju bo prehodno zapihal zmeren jugo. Ponoči bodo padavine, sprva tudi nevihte, zajele vso Slovenijo. V drugem delu noči bo zapihal okrepljen, ob morju tudi zelo močan severni veter, na Primorskem močna burja.
V ponedeljek bo sprva oblačno. Zjutraj in dopoldne bo deževalo, čez dan bo dež slabel in od zahoda marsikje prehodno ponehal, predvsem v zahodni Sloveniji se lahko delno razjasni. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod severni ali severovzhodni veter. Hladno bo.
V torek se bo od vzhoda znova pooblačilo, pojavljale se bodo padavine, manj pogosto v zahodni Sloveniji. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela.
V sredo bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe. Nekoliko topleje bo.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije