Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.08.14

Včeraj v akciji GRS Kamnik, Mojstrana, Tolmin in Tržič
Predviden razvoj vremena

Ob 11.01 si je na Bovškem Gamsovcu na Mojstrani, občina Kranjska Gora, planinka poškodovala hrbtenico. Reševalci GRS Mojstrana so s helikopterjem Slovenske vojske in helikoptersko posadko GRS odšli po ponesrečenko in jo prepeljali v SB Jesenice na nadaljnje zdravljenje.

Ob 14.30 se je na poti proti planini Šija, občina Tržič, izgubila starejša oseba. Reševalci GRS Tržič so pregledali teren in našli osebo na spodnji cesti pri kapelici nepoškodovano. Prepeljali so jo nazaj na zgornjo pot, kjer jo je čakala hči.

Ob 12.41 se je na poti od Kamniške Bistrice proti Veliki planini, občina Kamnik, v gozdu izgubila planinka. Reševalci GRS Kamnik so izgubljeno planinko našli nad Dolskim grabnom in jo ob 16.20 varno pospremili v dolino.

Ob 16.56 je na območju Krasjega Vrha nad naseljem Drežniške Ravne v občini Kobarid zasilno pristal jadralni padalec in obvisel v drevesni krošnji. Ob pristanku se ni poškodoval. Reševalci postaje GRS Tolmin so mu pomagali varno sestopiti in sneli padalo. Skupaj so sestopili do Drežniških Raven in ga prepeljali do doline.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo sprva še pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Čez dan bo na nebu več koprenaste oblačnosti, popoldne pa bo predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno. Kakšna ploha zvečer na Gorenjskem ob meji z Avstrijo ni izključena.
V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, nekoliko več sonca bo predvsem v južnih krajih. Večinoma suho bo do večera, ko se bodo od severozahoda začele pojavljati padavine, deloma plohe in nevihte. V noči na ponedeljek bodo padavine, sprva tudi nevihte, zajele vso Slovenijo. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.
V ponedeljek bo oblačno. Dopoldne bo deževalo, popoldne bo dež oslabel in marsikje tudi prehodno ponehal. Hladno bo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod pa severni ali severovzhodni veter.
V torek bo od vzhoda ponovno začelo deževati, burja na Primorskem bo nekoliko oslabela.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije