Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vremenska postaja

NH-WF na Stolu znova deluje

V ponedeljek, 25. avgusta, popoldne, je znova začela delovati vremenska postaja na Stolu.

Zamenjali smo pozimi polomljen nosilni drog in konec pomladi ukraden - da, prav ste prebrali - senzor za merjenje vlage in temperature zraka ter oddajnik, prek katerega smo prejemali podatke v dolino.
Upam, da bo v prihodnje spet dobro in dolgo služila svojemu namenu. Že res, da je bil nosilec kar nekaj časa polomljen in je bilo vse lažje dosegljivo, pa vendarle se poraja vprašanje, kaj počno v gorah dolgoprsti obiskovalci, ko pa je vendarle v dolini toliko tistega, kar se lepi na tovrstne prste. Krajo smo sicer že konec junija prijavili pri PP Jesenice na Hrušici.
Sicer najdete oz. si lahko prenesete podatke s te in nekaterih sosednjih postaj na www.natural-hazards.eu/download-data.html.

Zaradi vrhslemenske lege postaje prihaja občasno do krajših časovnih zamikov pri prenosu aktualnih podatkov – hvala za razumevanje.

Upamo, da bodo postaji tik pod karavanškim višinskim prvakom v prihodnje bolj naklonjene tako naravne razmere kot tudi ljudje. Projekt se uradno izteče konec septembra 2014, vendar pa se bomo potrudili, da bo lavinski bilten na voljo tudi v naslednjih snežnih sezonah ter da boste uporabniki vremenskih podatkov in slik s kamere na Zgornjem Plotu še naprej naši najbolj zvesti podporniki!

Vodja projekta NH-WF na GIAM ZRC SAZU
Miha Pavšek

.08.2014
Vremenska postaja NH-WF na Stolu znova deluje


   ♦ Arhivski fotografiji projekta NH-WF


 

 
 
 
 
 
 
 
Arhivski fotografiji z dne 28.08.2014
Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije