Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Naši velikani

Slovenske novice - Boštjan Fon: Ženske z rokami in hrbti podpirajo nebo, da se svet lahko vrti!

Moja žena, čeprav uradno neopečatena, pa vendar zame obstaja prav s tem nazivom, je nevsakodnevno bitje. Dela v uradni medicini, pa imamo doma od alternativne medicine prek homeopatije do nekih šamanskih zvarkov za odganjanje bolezni in lajšanje bolečin. Od farmacije nimamo niti pršila za pobijanje komarjev. Precej ljudem je zoprna, ker vsakomur v obraz pove, da je pezde, če si to zasluži. In potem je še nenavadna, ko ob napaki, ki jo je storila, od srca izreče opravičilo. To, besede, ki povedo, da si narobe storil, je Slovencu jako zajebano izreči. Njej ne.

Ob sebi ima moškega, ki se v nekam čudnih letih, primernih bolj kot ne za modrovanje ob točilnih pultih, odloča za gorolazenje v najbolj neprimernih razmerah in pobijanje s športom, kjer si v hipu ali brez zobovja, z razbito arkado ali prikolovratiš domov s pretresom možganov. Je ob tem tiho? Ne, v nasprotju z večino podalpskih domorodk pove naravnost, da sem egoist, da sem navaden bedak, ker ne pomislim, da imam ob sebi poleg že odraslo prijetne hčerke in zanimivo lucidnega priženjenega sina še tretjega. Mladička, ki me bo potreboval še najmanj desetletje, preden bo znal stati na svojih nogah. Ne kregam se, ker menim, da je družinski prepir popolnoma beden ples norcev. Sem tiho? Moški brez svojih argumentov je kot nož brez ostrine. Zato povem svoje, a samo zato, ker vem, da si ne želim zapreti vseh vrat, da bi potem moral plezati skozi okna. Ne z besednjakom v prepir, z argumenti v povedi, ki peljejo do lepšega jutra.

Hja... Je danes 8. marec in sem izkoristil vrstice za slinjenje ob tem butastem dnevu za ženske? Ne, smo sredi poletja! Ima danes žena rojstni dan in sem si privoščil ji popisati kolumno za vsenajboljšanje na res originalen način? Nak, marca je bil ta dan. Zakaj torej pišem o svoji ženi? Ker vem, da poleti veliko moških prebira vse, kar le dobijo pod roke, in jim hočem namigniti, da zgodbe o velikanih niso izmišljene. Živijo med nami, ob nas so. Ti velikani so pravzaprav prijetno dišeča bitja, senzibilne deklice, ženske, vredne naše pozornosti. Objemov. Ker z rokami in hrbti podpirajo nebo, da se svet lahko vrti!

Boštjan Fon

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije