Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mina Markovič peta v Innsbrucku

Planet SiOL: Športni plezalci so v avstrijskem Imstu nastopili na četrti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju.

Za najboljši slovenski dosežek je poskrbela Mina Markovič, ki je končala na petem mestu. V finalu je nastopil še Domen Škofic, ki je osvojil sedmo mesto. V polfinalu sta tekmo končala Urban Primožič, bil je 11., in Katja Kadič, ki je bila 20. V kvalifikacijah je obstala Jera Lenardič na 27. mestu.

Markovičeva je po drugem mestu v polfinalu upala, da bo tudi v finalu končala na mestih pri vrhu, a se ji je zataknilo pri 40 oprimku. Prve zmage v svetovnem pokalu se je na koncu veselila Avstrijka Magdalena Röck, druga je bila Južnokorejka Džain Kim, tretja pa še ena domačinka Jessica Pilz.

Drugi slovenski finalist Škofic je v polfinalu priplezal do četrtega mesta, v finalu pa tega ni uspel zadržati in kljub podpori slovenskih navijačev končal pri repu finalne osmerice na sedmem mestu. Slavil je Čeh Adam Ondra pred Kanadčanom Seanom McCollom in domačim adutom Jakobom Schubertom.

Naslednja tekma v težavnostnem plezanju bo svetovno prvenstvo, ki ga bo med 8. in 14. septembrom gostil španski Gijon.

Avtor: STA, L. G.


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije