Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 31.07.14

ŠZL - Žiga Černe: Nekaj poletnega dogajanja. Vabljeni!

Nočni pohod na Rajhovko
Z ogledi, kulinariko, kulturo, rekreacijo, srečanji, zabavo, domačimi običaji bogat 54. Flosarski bal se po dveh tednih na Ljubnem ob Savinji zaključuje tudi s četrtkovim pohodom na bližnji hrib Rajhovka, čigar vznožje krasijo ljubenske skakalnice. Zbor bo ob dvajseti uri v Vrbju, pot pa vas bo vodila ob skakalnicah najprej strmo, zadnji del poti pa bo pravi užitek, ko boste zadihani prisluhnili nočnim gozdnim zvokom. Na poti boste štiri ure, od tega za vzpon uro in pol. Ne pozabite na čelne svetilke! Informacije: 031 710 787, pdljubno.si.

Pohod med breskvami
Prvega avgusta si večer polepšajte z udeležbo na pohodu med breskovimi nasadi v preprosti vasici Prvačina v spodnji Vipavski dolini. Dobili se boste ob 19. uri pred kulturnim domom, na uro in pol trajajoči krožni poti pa boste v soji večerne zarje in svetilk obiskali sadovnjake in vinograde. Na koncu bo vsak udeleženec dobil malico in breskev, lahko pa boste tudi zaplesali. Morda pa v Prvačini ostanete tudi v soboto in nedeljo, ko bo tam potekal tradicionalni praznik breskev. Informacije: 040 804 076, www.td-prvacina.si.

Kekčev dan na Mangartu
Ste vedeli, da je bil leta 1963 pod Mangartom posnet del prvega slovenskega barvnega otroškega filma Srečno Kekec? Kekec, Mojca in Rožle se po desetletjih vračajo na Mangartsko planino in z njimi se boste po planinsko in družinsko družili v soboto, 2. avgusta in prisluhnili njihovim zgodbam nekdanjih dni. Lahko se zgodi, da boste srečali tudi skrivnostno Pehto ali hudobnega Bedanca… Spoznali boste utrip življenja na planini in poizkusili pravo pastirsko malico. Začetek dogodka na planini bo ob po enajstih dopoldne, za vzpon od parkirišča pri cestnem odcepu na Mangartsko cesto pod Predelom pa boste potrebovali okoli tričetrt ure hoje. Informacije: 041 748 585, www.logpodmangartom.si.

Aktivna Logarska dolina
Če vas je pretekli teden slabo vreme odvrnilo od obiska Solčavskih dni, ki so potekali na koncu Zgornje Savinjske doline, bo nova priložnost za obisk tega koščka Slovenije že to soboto. Pripravljajo vrsto aktivnosti za ljubitelje adrenalina, zanemarili pa ne bodo niti bolj zmernih ljubiteljev rekreacije. Med 10. in 15. uro bodo na parkirišču pred Hotelom Plesnik in TIC Logarska dolina potekali preizkusi varnega plezanja in spuščanja (tudi za otroke in starejše), predstavitve opreme in programov gorskega vodnika, odpeljali vas bodo na soteskanje, rafting, spust s kajakom, turnokolesarski ali pohodni izlet ali pa vas po želji dvignili pod oblake z jadralnim padalom. Zvečer se na bližnjem travniku obeta še predvajanje filma. Informacije: 03 838 90 04, www.logarska-dolina.si.

Kranjskogorski rekreativni vikend
Tudi v Zgornjesavski dolini vas bodo to soboto in nedeljo pričakovali na športnih aktivnostih. Sobota bo v celoti tekaška: dopoldne izkoristite za učenje tekaških osnov, popoldne pa se boste manj in bolj pripravljeni odpravili na enourno tekaško raziskovanje okolice Kranjske Gore. Nedelje pa se bodo razveselili predvsem gorski in turni kolesarji, saj bo dopoldne potekala delavnica tehnike vožnje, popoldne pa se boste odpeljali na triurno turo po dovoljenih poteh. Informacije: 040 233 525, www.kranjska-gora.si.

Bike festival na Pohorju
V nedeljo pa boste morda pridružili vsaj tisočim ljubiteljem netekmovalnega turnega kolesarjenja, ki se bodo z Areha odpravili na težji ali lažji izlet po prijetno hladnih pohorskih gozdovih. Čez Osankarico in Šumik vas bo vodila 28 kilometrsko traso) ali 48 kilometrov (čez Osankarico in Klopni vrh) dolgih krogih, obe trasi pa bosta speljali na nadmorski višini med 1000 in 1400 metri, izključno po makadamu. Ob predprijavi imate brezplačen tudi prevoz s Pohorsko vzpenjačo. Informacije: www.bikefestival.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije