Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smaragdna kraljica Alp

»World Wide Fund for Nature« in »Ohranimo Sočo – zavezništvo za živo reko« v sodelovanju z LTO Bovec in Bovško razvojno zadrugo vabimo na otvoritev ...

... fotografske razstave »Smaragdna kraljica Alp«, ki bo 23. julija, ob 18. uri, v Stergulčevi hiši, v Bovcu.

Razstavne fotografije prikazujejo lepote ohranjene reke Soče, podvodni posnetki tudi njene najbolj skrite kotičke. Otvoritveni dogodek bomo povezali z mednarodnim projektom Riverwalk. Projekt je združil 20 motiviranih mladih iz Avstrije in Slovenije, ki so z namenom, da bi opozorili na pomen zadnjih neokrnjenih rek v Alpah, prehodili pot dolgo 200 kilometrov: od reke Isel v Avstriji do naše Soče.
Pred Stergulčevo hišo v Bovcu jih bo slavnostno sprejel Siniša Germovšek, župan občine Bovec. Na otvoritvenem dogodku bodo spregovorili Irena Kavčič (WWF Alpine Programme), Melita Bubek (avtorica fotografij) in Jernej Stritih (Bovška razvojna zadruga).
Skupaj si bomo ogledali kratek film, ki so ga na svoji poti posneli mladi udeleženci projekta Riverwalk. Z razstavo, ki je nastala pod okriljem WWF, ene največjih naravovarstvenih organizacij na svetu, bi radi opozorili na lepoto, hkrati pa izjemno krhkost rečnega sistema Soče.

 

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije