Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Triglav več kot 3000 planincev na dan

24ur.com: V poletni sezoni se na Triglav dnevno povzpne preko 3000 planincev, ocenjuje Planinska zveza Slovenije. Triglav oziroma celotno Triglavsko pogorje je že desetletja najbolj obiskan del slovenskih gora.

Več kot 3000 planincev po oceni Planinske zveze Slovenije vsak dan obišče Triglav, ki je že desetletja najbolj obiskan del slovenskih gora, poleg tega je Triglav tudi simbol Slovenije z močno prepoznavnostjo tako med Slovenci kot tudi tujci, je povedal predsednik zveze Bojan Rotovnik.

Rotovnik pravi, da je veliko število planincev na manjšem območju velika obremenitev za občutljivo gorsko okolje, zato Planinska zveza Slovenije že od 90. let prejšnjega stoletja izvaja program kakovostne množičnosti, s katerim si prizadevajo obisk slovenskih gora enakomerneje porazporediti po celotnem slovenskem visokogorju in sredogorju, hkrati pa obisk gorskega sveta razširiti tudi izven glavne planinske sezone.

"To nam uspeva predvsem preko organiziranih aktivnosti planinskih društev ter z različnimi promocijskimi programi," je dejal Rotovnik.

Po njegovih besedah je med ljubitelji gora zelo priljubljena in dobro obiskana skupina Grintovcev v Kamniško-Savinjskih Alpah ter tudi Pohorje, kjer so poleg planinstva močno prisotne tudi drug prostočasne dejavnosti.

Planinstvo, tako Rotovnik, je zelo priljubljeno med Slovenci in zato ima skoraj vsak kraj svoj "Triglav" oz. priljubljen vrh, ki ga domačini množično obiskujejo. Med takšnimi vrhovi so zagotovo Šmarna gora, Nanos, Snežnik, Gorjanci, Kum, Boč, Uršlja gora in drugi.

STA / N.Š.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije