Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ob vznožju Snežnika 428 Zlatorogovih planincev

Slovenske novice - Maša Meden: Pri planinskem domu na Sviščakih ni manjkalo dobre volje.

V soboto, 21. junija, je bil v sodelovanju s Planinskim društvom Snežnik Planinska Bistrica pod taktirko predsednice društva Darinke Dekleva že osmi dogodek Zlatorogove transverzale ponosa. Družili smo se pod Snežnikom, natančneje pri planinskem domu na Sviščakih. Na skoraj idiličnem prizorišču pred domom smo imeli odlične razmere za številne animacijske igre, kot so streljanje na gol, skupinski tek na smučeh, pobiranje smeti, hojo na hoduljah in še vse preostale, zdaj že tradicionalne Zlatorogove družabne igrice. Tisti najbolj zagrizeni so se od doma na Sviščakih podali na Snežnik. Ekipa Planinskega društva Snežnik Ilirska Bistrica in oskrbniki koče so druženje pred vzponom na notranjskega očaka in po njem naredili še bolj prijetno.

»Sobotni pohod na Snežnik je bil zame najlepši in tudi najlažji do zdaj. Po dokaj široki poti, ki se vije malo gor in malo dol, prideš do tnala in drv. Od tam ugledaš vrh Snežnika, ki se dviga nad teboj, in nikakor ne moreš verjeti, da je ena ura prava ocena trajanja hoje. Lepa potka, tudi s kamnitimi stopnicami in prekrasnim živopisnim cvetjem levo in desno med pritlikavimi borovci razigra srce. In pogled na morje...« je svoj vzpon opisala Zlatorogova planinka Natalija.

Prišel je tudi Štefan, častni Zlatorogov ambasador z veliko začetnico. Z nami je namreč že od vsega začetka in zamudil ni niti enega dogodka. Čestitke, Štefan!

V Zlatorogovo častno vpisno knjigo se je na to sončno soboto, na prvi poletni dan, vpisalo 428 planincev, v imenu katerih bo Pivovarna Laško PD Snežnik Ilirska Bistrica za nadaljnje uspešno delovanje donirala en evro za vsak vpis ter k temu primaknila še 572 evrov, da vrednost zaokroži na simboličnih tisoč.

Ponovno vas vabimo v našo družbo že to soboto, 28. junija, ko se dobimo pri Domžalskem domu na Mali planini.

M. Me.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije