Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Huda nesreča na Ratitovcu

Slovenec (1934): Ljubljana, 22. julija.

Dopoldne okrog desetih je bila ljubljanska reševalna postaja klicana iz Železnikov. Reševalni avtomobil je nujno oddirjal v Selško dolino. V gostilno pri Turku v Češnjicah so z Ratitovca prinesli na nosilih 19-letnega Zidarja Antona, ki se je na pobočjih Ratitovca ponesrečil. Nesreča se je zgodila
že zjutraj po sedmi uri.
Zidar Anton stanuje v Ljubljani na Sv. Petra nasipu, po poklicu je dimnikarski pomočnik. V družbi svojih tovarišev je prišel že prejšnji dan na Ratitovec. Zjutraj so odšli od koče na Ratitovcu na desno po grapi nabirat planinke. Zidar se je za planinkami plazil po strmih stenah ter pri tem nenadoma padel po skalovju kakih 30 metrov globoko. Tovariši so takoj prihiteli na pomoč, mu brž za silo obvezali hude rane, ki jih je ponesrečeni pri padcu dobil zlasti na glavi in hrbtu. Sprva se Zidar niti zavedel ni, potem pa se je zopet osvestil. S težavo so ponesrečenca spravili na nosilih v dolino. Pri tem jim je prav prišla volovska vprega, ki so jo izprosili v bližnji gorski vasi. Tako so ponesrečenca deloma prepeljali, deloma prenesli do Češnjic, kjer so ga položili v gostilno pri Turku. Z rešilnim avtomobilom je bil nato Zidar prepeljan v ljublj. bolnišnico. Med vožnjo je Zidar zopet padel v nezavest, se zopet zavedel, v bolnišnici pa je zopet padel v nezavest. Ponesrečenec ima močno razbito črepinjo na glavi, najbrž pa ima zlomljeno tudi hrbtenico. Težko, če bo prebolel hude bolečine.

Pozno popoldne so pripeljali v bolnišnico mestno ubogo Bramor Frančiško. Šla je obiskat grob sorodnikov na pokopališče pri sv. Krištofu. Ko je šla pri sv. Krištotu čez cesto, jo je podrl neki avtomobilist ter ji hudo poškodoval desno nogo. Žena pravi, da zaradi solnca ni prav dobro videla, kje je pri kraju, zašla je preveč na cesto, pri tem pa se je zgodila nesreča.

Ponedeljski Slovenec, 23. julij 1934
 

23.07.1934

dLib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije