Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zgradili dve gozdni cesti

Gorenjski Glas - Cveto Zaplotnik: Bled – Na blejskem gozdnogospodarskem območju so lani zgradili dva odseka nove gozdne ceste.

Po podatkih blejske območne enote Zavoda za gozdove Slovenje je Društvo lastnikov gozdov Kupljenik zgradilo nekaj manj kot 1,8 kilometra gozdne ceste od Danejeve mlake do Kovačevca, sklad kmetijskih zemljišč in gozdov pa 2,2 kilometra ceste na Martinčku na Jelovici. Za vzdrževanje gozdnih cest so na blejskem območju porabili nekaj več kot 323 tisoč evrov, od tega 220 tisoč za zasebne in 103 tisoč za ceste v državnih gozdovih. Znesek, ki ga za vzdrževanje namenjajo lastniki gozdov (s plačilom pristojbine) in država iz proračuna, že več let ostaja enak, kar realno pomeni veliko zmanjšanje.

Zavodu je za vzdrževanje in sanacijo cest uspelo dobiti od občin več kot 76 tisoč evrov, nekaj pa tudi v okviru dogovora o čezmerni uporabi gozdnih cest na območju Fužinskih planin. Ujme so lani na cestah povzročile za 45 tisoč evrov škode, zaradi novembrskega vetroloma je bilo več cest neprevoznih. V sodelovanju s kranjsko območno enoto Zavoda RS za varstvo narave so določili režim uporabe gozdnih cest na območju Črnega vrha na Jelovici. V vseh sedmih občinah na Zgornjem Gorenjskem se je končalo usklajevanje katastra gozdnih cest z občinskimi, v šestih so tudi že lani sprejeli ustrezen občinski odlok.

Cveto Zaplotnik

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije