Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izlet

Slovenec (1904): ... »Slovenskega planinskega društva« na Vrhniko in na Vrh k svetim trem kraljem v nedeljo, dne 5 junija, obeta zbog vsestranskega zanimanja zanj biti izvanredno zabaven in prijeten.

Odlični vrhniški rodoljubi so dali društvu na razpolago svoje vozove do Podlipe, vasi v Podnožju Vrha, oddaljene dobro uro od Vrhnike. Vrh Sv. Treh kraljev, ta do zadnjega časa le malo znana razgledna gora (886 m) in fara, ni le znamenit radi redko lepega in razsežnega razgleda, ampak tudi radi mične okolice. V njegovi bližini se nahaja idilsko, perijodično Račevsko jezerce (a la cerkniško) in »Matjažove kamre«, podzemeljske jame, ki si jih izletniki lahko ogledajo.
Pot iz Podlipe na Vrh je krasna in složna, ravno tako z Vrha na Rovte nad Logatcem. Vspored izleta je sledeči : Ob ½ 8. uri zjutraj odhod z južnega kolodvora na Vrhniko, ob ½ 9 uri na Vrhniki vsprejem in zajutrek v gostilni »Mantua«, po zajutreku z vozovi do Podlipe, odtod pohod na Vrh (1 in pol do 2 uri) kamor se dospe okoli poludneva.
Na vrhu počitek in prosta zabava; sem dospe tudi pevsko in tamburaško društvo »Planinski glas« iz Rovt, tako da se bo razvilo pravo planinsko veselje. Popoldne povratek na Rovte, kjer je zopet skrbljeno za vozove do Logatca. V Logatcu zvečer planinska veselica.

Vsakdo naj si vzame s sabo nekaj mrzlih jedil, za pijačo in kaj gorkega na Vrhu je društvo že poskrbelo. Dobrodošel je vsak prijatelj društva in narave; poprejšnja prijava ni potrebna, vendar je društvu ljubše, da se jih kolikor mogoče več poprej oglasi potom dopisnice; preskrbljeno je za vse eventualitete. Tudi za kolesarje je pot jako ugodna, do Podlipe je lepa cesta.

Ako bi slučajno kdo hotel še kakega pojasnila, naj se obrne do gg. odvetnika dr. Tominšeka ali pa dr. Oblaka (dež. sodnija).

Slovenec, 1. junij 1904
 

01.06.1904

dLib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije