Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V znamenju nestanovitnosti

SLOmedia.it: ... za 1. maj nekoliko bolje, nato poslabšanje

Bolj umirjeno bo ob koncu tedna, ko pa bo hladneje in bo zapihala burja

Kot smo pisali, bo ta teden pod večjim udarom vremena kot pretekli. Že dalj časa vpliva na vreme pri nas zelo nestanoviten zrak, ki se je iznad severnih evropskih predelov spustil nad Sredozemlje in se v obliki posameznih obsežnejših vlažnih in hladnejših višinskih gmot zadržuje v naši bližini. Nad Sredozemljem je nastala vrzel v zračnem tlaku, ki se ne bo ravno hitro zacelila, posamezna hladnejša višinska jedra pa se gibljejo sem ter tja in so včasih bližja, včasih malo bolj oddaljena od naših krajev.

Kaže, da bo glavnina poslabšanja zlasti danes in jutri, medtem ko se bo v sredo nestanoviten zrak nekoliko oddaljil od naših krajev. Za 1. maj, v četrtek, pa se bo v višinah zračni tlak prehodno okrepil in bo nekaj več stanovitnosti, pred izrazitejšim poslabšanjem, ki bo od zahoda zajelo naše kraje v petek 2. maja.

Danes bo v glavnem v večjem delu Slovenije, z izjemo najbolj vzhodnih predelov, in v Furlaniji Julijski krajin še prevladovalo oblačno in deževno vreme. Ozračje se je že ohladilo, v prihodnjih urah bo na Primorskem in v Furlaniji Julijski krajini zapihala šibka burjica.

Jutri bo nekaj več spremenljivosti in bo občasno ponekod, zlasti v dopoldanskih urah možen tudi kakšen manjši sončni žarek. Čez dan bo znova bolj oblačno in bodo nastajale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte.

V sredo bo vreme podobno, v četrtek 1. maja pa kaže, da bo vreme nekoliko bolj prizanesljivo in da bodo padavine manj pogoste. Še bo prevladovala spremenljivost, vendar bo zlasti na Primorskem in v Furlaniji Julijski krajini tudi nekaj sonca in bodo popoldanske plohe in nevihte nekoliko manj verjetne. Dnevne temperature bodo nekoliko višje.

V petek 2. maja se bo čez dan od zahoda vreme občutneje poslabšalo. Od opoldanskih ali popoldanskih ur se bodo začele pojavljati padavine, ki bodo zmerne do močne in pogoste. Vmes bodo tudi plohe in nevihte.

V soboto in nedeljo se bo na Primorskem in v Furlaniji Julijski krajini vreme izboljšalo, zlasti v nedeljo kaže na precejšnjo jasnino, drugod bo povečini spremenljivo ali oblačno in bodo predvsem v soboto še možne popoldanske plohe in nevihte. Hladneje bo, na Primorskem in v Furlaniji Julijski krajini bo pihala burja.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije