Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novo vodstvo

Gospodarske komisije PZS: Za načelnika je bil izvoljen edini kandidat Janko Rabič (PD Jesenice) ...

 
V četrtek, 24. aprila, je bil v prostorih Pivovarne Laško prvi Zbor gospodarjev [Statut PZS, sprejet leta 2012, namreč določa, da je Gospodarska komisija odtlej strokovni organ, ki ima lasten zbor dejavnosti.]

Prijazni gostitelji so udeležence (38 delegatov, predstavnikov odsekov za gospodarstvo planinskih društev s planinskimi kočami) najprej povabili na ogled proizvodnje pivovarne in jim razkazali le-to, zbrane pa je nagovoril gospod Rok Nemec, predstavnik gostitelja.
Podpredsednik PZS Miro Eržen se je v imenu PZS zahvalil za gostoljubje, ogled proizvodnje in predstavitev podjetja. Sledila je predstavitev predloga Slovenske turnokolesarske poti, ki ga je predstavil Jože Rovan, načelnik Komisije za turno kolesarstvo PZS.

Po izvolitvi delovnega predsedstva je prisotne pozdravila Manja Rajh, predsednica Savinjskega Meddruštvenega odbora planinskih društev.
Poročilo verifikacijske komisije, ki je na podlagi oddanih pooblastil ugotovila, da je zbor sklepčen, saj je na zboru prisotnih več kot tretjina predstavnikov odsekov za gospodarstvo planinskih društev, je podal njen predsednik Boris Lazar - PD Pošte in Telekoma Ljubljana.
Delegati so v nadaljevanju potrdili poročilo o delu GK PZS za leto 2013, pravilnik GK, program dela in finančni načrt za leto 2014, okvirni program dela za leto 2015 in najvišje cene za prenočevanje in osnovno oskrbo v planinskih kočah.

Osrednja točka zbora pa so bile volitve. Za načelnika je bil izvoljen edini kandidat Janko Rabič (PD Jesenice), za člane IO pa so bili (izmed 11 kandidatov) izvoljeni: Marjeta Bricl (PD Kum Trbovlje), Zoran Kos (PD Ruše), Ivan Likar (PD Križe), Andrej Marušič (PD Nova Gorica), Drago Dretnik (PD Mežica), Valentin Rezar (PD Radovljica), Roman Resnik (PD Kamnik) in Jože Rajh (PD Laško).

Fotografiral in napisal  
Klemen Petek, strokovni sodelavec  
Vir: PZS.si   
 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije