Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 09.04.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 58

Snežna odeja se počasi seseda in tali. Dež jo je ponoči nekoliko namočil, zaradi česar se je povečala gostota. Ko se bo znova ogrelo, se bo spet nekoliko povečalo spontano plazenje, zato nekaj previdnosti ne bo odveč.

Stanje: V ponedeljek in torek je bilo večinoma sončno, z občasno povečano oblačnostjo. Temperature so se čez dan tudi nad 1500 m dvignile nad 10 °C. Pihal je šibak do zmeren vzhodni veter, ki je v ponedeljek čez dan obrnil smer in zapihal s severozahoda, v noči na sredo pa je znova zapihal veter vzhodnih smeri. V torek zvečer se je oblačnost povečala in pozno zvečer je začelo deževati, višje pa je lahko tudi snežilo. Padavine so do jutra ponehale. Ohladilo se je. Višje temperature v ponedeljek in torek so snežno odejo ojužile, ponoči pa jo je še nekoliko namočil dež.

Napoved: V prihodnjih dneh bo suho in postopoma spet nekoliko topleje. Več oblačnosti lahko pričakujemo v četrtek čez dan in v petek. Pihal bo zmeren do močan veter severnih smeri, ki se bo do petka nekoliko umiril. Še vedno lahko pričakujemo manjše plazove mokrega in nesprijetega snega, na južnih pobočjih se bodo zaradi povečane gostote snega lahko prožili talni in zdrsni plazovi, predvsem na severna pobočja pa se lahko podirajo opasti.

09.04.2014

Naslednji bilten bo 11.04.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije