Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 07.04.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 57

Danes bo v gorah še jasno, popoldne pa se bo postopoma pooblačilo. Skromnejše padavine pa pričakujemo v noči s torka na sredo. Zaradi višjih temperatur lahko pričakujemo spontano plazenje.

Stanje: Za nami je vremensko pester konec tedna. Večino časa je prevladovalo je oblačno vreme z občasnimi sončnimi obdobji, predvsem v soboto pa tudi deževalo. V soboto in nedeljo se je tudi nekoliko ohladilo, vendar razen nad 2000 m temperature niso padle pod ledišče. Snežna odeja je dobro sprijeta in preobražena. Čez dan se zgornje plasti ojužijo. Zaradi višjih temperatur se pojavljajo predvsem manjši plazovi mokrega nesprijetega snega, na južnih pobočjih (kjer je še dovolj snega) najdemo predvsem talne in zdrsne plazove, na severna pobočja pa so se začele podirati opasti.

Napoved: Danes bo še jasno, popoldne pa bodo vrhovi gora zaviti v meglo. Jutri se bo oblačnost povečala in v noči na sredo že lahko pričakujemo padavine. Večinoma bo deževalo, najvišje vrhove pa lahko pobeli tudi sneg. Padavine ne bodo izdatnejše in že v sredo čez dan bo posijalo tudi nekaj sončnih žarkov. Do srede bo prevladoval šibak veter severnih smeri, ki se bo v sredo, še posebej na grebenih, okrepil. Temperature bodo podobne, kot v soboto in nedeljo, v sredo pa se bo nekoliko ohladilo in nad 1500 m bodo temperature padle tudi pod ledišče. Še naprej se bodo pojavljali manjši plazovi mokrega snega, ostaja pa tudi nevarnost rušenja opasti.

07.04.2014

Naslednji bilten bo 09.04.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije