Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 04.04.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 56

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, jutri pa oblačno in megleno z občasnimi rahlimi padavinami. Hladneje bo, snežilo bo le nad okrog 1800-2000 m. V noči na nedeljo bodo padavine ponehale in proti jutru se bo že delno zjasnilo, še več jasnine pa bo na nebu čez dan, popoldne pa lahko nastane kakšna ploha. Veter se bo obrnil na S do SV smer in se okrepil ter bo v sunkih lahko močan. Nevarnost za plazove se ne bo spremenila in bo v splošnem majhna. Krajevno se bo povečala spet v nedeljo čez dan na prisojah zaradi vpliva direktnega sončevega sevanja.

Stanje: Sredi tedna se je nadaljevalo večinoma jasno vreme s koprenasto oblačnostjo. Včeraj dopoldne se je pooblačilo, popoldne so bili grebeni občasno že v megli. Pihali so nižje zmerni J do JZ, višje pa v sunkih že močni SZ vetrovi, ki so zvečer oslabeli. Bilo je toplo, snežna odeja je čez noč pomrznila le še nad okrog 2000 m. Zmehčala se je že zgodaj dopoldne in še bolj čez dan na strmih prisojah ob direktnem sončevem sevanju in dnevnem kolebanju temperature. Spontano so se plazili posamezni manjši plazovi vlažnega snega ter srednje veliki talni in zdrsni plazovi. V splošnem majhna nevarnost za plazove je bila krajevno tudi zmerna (2. stopnje).

Napoved: Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Višje bo pihal šibak do zmeren JV, nižje pa šibak veter spremenljive smeri. Jutri bo oblačno in megleno z občasnimi rahlimi padavinami. Količina bo majhna, snežilo bo nad okrog 1800-2000 m. Pihal bo zmeren V do SV veter, nekoliko se bo ohladilo. V noči na nedeljo bodo padavine ponehale in proti jutru se bo delno zjasnilo. Čez dan bo na nebu še več jasnine, popoldne lahko nastane kakšna ploha. Veter se bo obrnil na S do SV smer in okrepil. Nevarnost za plazove se ne bo spremenila in bo na splošno majhna. Krajevno se bo povečala spet v nedeljo čez dan na prisojah zaradi vpliva direktnega sončevega sevanja.

04.04.2014

Naslednji bilten bo 03.04.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije